Tickets
Shop
Nieuws 04 jan 2020

Openingsdag KPN NK Shorttrack levert geen grote verrassingen op

In Leeuwarden heeft de eerste dag van het KPN NK Shorttrack geen grote verrassingen opgeleverd. Op de openingsdag werden de kwartfinales op de 500 en 1000 meter verreden en de halve finales op de 1500 meter.

Foto : Sander Chamid

In een volgepakte Elfstedenhal, waar een soort arena was gecreëerd rondom de shorttrackbaan, wisten titelverdedigers Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma zich zonder problemen te plaatsen voor de (halve) finales op alle afstanden. Zodoende kunnen beide rijders zondag op jacht gaan naar hun derde nationale titel. Van Ruijven won al haar races op de kwalificatiedag, Breeuwsma moest alleen op de 1000 meter Jens van 't Wout voor zich dulden. 

Naast Van Ruijven plaatsten ook Suzanne Schulting, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer, Anne Floor Otter, Michelle Velzeboer en Gioya Lancee zich op alle afstanden voor de volgende ronde. Op de 500 en 1000 meter mengen Yara van Kerkhof, Marijn Wiersma en Georgie Dalrymple zich ook in de strijd. Van Kerkhof zal op de 1500 meter in de B-finale punten moeten pakken voor het klassement.

Bij de mannen krijgt Breeuwsma op de drie afstanden concurrentie van Itzhak de Laat, Dylan Hoogerwerf, Dennis Visser, Friso Emons, Bram Steenaart en Sven Roes. Melle en Jens van 't Wout strijden ook mee op de 500 en 1000 meter, net als Hugo Bosma (500 meter) en Kay Huisman (1000 meter).  

Uit de nationale ploeg van bondscoach Jeroen Otter ontbreken vier rijders op het kampioenschap: Avalon Aardoom, Selma Poutsma, Jasper Brunsmann en Sjinkie Knegt. Zij zijn allen nog herstellende van fysieke problemen. Knegt wilde dit weekeinde zijn rentree maken, maar Otter vond dat niet verstandig. 

Op zondag worden in Leeuwarden de afstandstitels verdeeld op de 500, 1000 en 1500 meter en zal de superfinale over 3000 meter uitmaken wie zich tot Nederlands kampioen kronen. Als afsluiter wordt er ook een gemengde relay gereden, maar daarop is geen titel te behalen. Alle races zijn vanaf 11.00 uur te volgen via de livestream op schaatsen.nl/shorttrack

Klik hier voor de volledige uitslagen. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan