Tickets
Shop
Nieuws 24 jan 2020

Laatste seizoen Nedflex: 'Alles bij elkaar besloten om te stoppen'

Marathonteam Nedflex zal na het huidige seizoen ophouden te bestaan. Dat maakte de ploeg daags na de Aart Koopmans Memorial op de Weissensee bekend. Oud-marathonschaatsster en kartrekker van de ploeg, Michelle de Bruijn, legt haar taken na vijf jaar neer en daarmee komt ook een einde aan het bestaan van de formatie.

Foto : Sander Chamid

Al vanaf het allereerste begin in 2015 is teammanager De Bruijn betrokken bij de ploeg. Ze vindt het dan ook jammer om te zien dat met haar besluit om meer tijd te nemen voor haar privéleven de ploeg ook tot een einde komt. "Het is toch een beetje mijn kindje geworden", vertelt ze. "Vorig jaar zijn we twee sponsors verloren en Loesanne van der Geest en Inge Mostert zouden de ploeg na dit seizoen zeer waarschijnlijk verlaten. We zouden dus op zoek moeten naar sponsoren, rijdsters en een teammanager. Nedflex zou best willen doorgaan, maar alles bij elkaar hebben we besloten om te stoppen."

De laatste jaren is de focus van het team gaan liggen op het opleiden van jonge rijdsters uit de regio Zuid-Holland. Een van de gezichten van de ploeg is Van der Geest, die de afgelopen vier jaar in de kleuren van Nedflex haar marathons reed. De Bruijn heeft de ploeg in die jaren volwassen zien worden. "We wilden regiorijders de mogelijkheid bieden om de stap te zetten en aansluiting te kunnen vinden bij de topdivisie. Dat is in al die jaren heel goed gelukt. Alle rijdsters hebben in de afgelopen jaren op zowel tactisch als fysiek vlak stappen gemaakt. We zijn trots op het complete pakket wat wij de rijdsters konden bieden het afgelopen jaar. Zowel op trainings-, mentaal en tactisch vlak was er het hele jaar door goede begeleiding."

De Bruijn is dan ook het meest trots op de progressie die de ploeg de afgelopen jaren heeft gemaakt. "In het begin waren het allemaal onervaren rijdsters. In de loop der jaren zijn we tactischer gaan rijden en beter presteren. In het begin stonden de wedstrijden in het teken van leren en wilden we vooral uitrijden. Nu verdelen we kopgroepen, proberen we een rondje te pakken." Een van de beste prestaties van een Nedflex-rijdster is van Tjilde Bennis vorig seizoen, toen ze als tweede eindigde in het jongerenklassement van de KPN Marathon Cup, achter Bianca Bakker.

Dit seizoen is Van der Geest de hoogst geklasseerde schaatsster van de ploeg. Tijdens de Trachitol Trophy eindigde zij als 14e in het klassement. Naast haar en Mostert bestaat de ploeg uit Pien van den Bos en Tessa Snoek, de regerend Nederlands kampioene bij de junioren (zie foto). Waar Mostert na dit seizoen de marathonsport vaarwel zegt en zich gaat richten op het wielrennen, zijn Van der Geest, Van den Bos en Snoek nog op zoek naar een nieuwe ploeg. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan