Tickets
Shop
Nieuws 27 jan 2020

Kamminga voltooit hattrick op Weissensee

Ook de derde wedstrijd op de Weissensee is gewonnen door Manon Kamminga. De sprintster van de A6-formatie was in de criteriumwedstrijd over 40 kilometer de snelste in de sprint. Elsemieke van Maaren en Ineke Dedden waren namens Palet Vastgoedonderhoud de vrouwen op de plekken twee en drie.

Foto : Vincent Riemersma

Het tempo in de korte wedstrijd werd continu hooggehouden door de dames. Onder meer de ploegen van Mastermind en Turner waren veelvuldig in de aanval te vinden. Nicky van Leeuwen (Mastermind) en Sara van Vliet (Forte / Van der Steen) probeerden het nog solo, maar de vrouwen van A6.nl wisten iedere keer het gat te dichten. 

In de onvermijdelijke eindsprint was het Manon Kamminga die net als zaterdag naar de overwinning sprintte. Dankzij uitstekend werk van Imke Vormeer en Beau Wagemaker kon zij vanuit goede positie de sprint aanvangen. Kamminga was dan ook vol lof voor haar ploeggenoten. "Dit was echt de beste tot nu toe. Meestal zaten we erbij en anders hadden we goede communicatie over wie ging springen of het dicht ging rijden. Het ging echt goed vandaag!"

Ook de dames van Palet Vastgoedonderhoud konden tevreden terugkijken op hun wedstrijd. Met de plekken twee en drie veroverden ze hun eerste podiumplaatsen van de week. Van Maaren stond na afloop van de wedstrijd blij voor de camera. "Het was een super chaotische eindsprint, maar gelukkig heb ik tweede kunnen worden. Ik wilde wel in de rug van de sprinters zitten. Je weet dat Manon een keer die groep uit gaat om een eigen sprint te rijden. Ik wilde achter haar aan en dat lukte."

In het klassement om de KPN Grand Prix gaat Kamminga uiteraard aan de leiding. Achter haar volgt Aggie Walmsa op geringe afstand. De rijdster van PTH/BDM veroverde na haar podiumplaats in de Aart Koopmans Memorial een vijfde plaats in de tweede wedstrijd die meetelt om de KPN Grand Prix. Hoewel ze na afloop flink baalde, hoopt ze woensdag Kamminga af te kunnen schudden tijdens de Alternatieve Elfstedentocht. "Op dit moment is er hier niemand die haar kan kloppen in de sprint", verzucht ze. "We gaan het zien wat het woensdag wordt. Als het net als een paar jaar terug van dat 'slush puppy ijs' is, krijgen we een grote afvalrace. We gaan proberen haar te lozen."

Top-10 KPN Grand Prix 2:
1. Manon Kamminga (A6.nl)
2. Elsemieke van Maaren (Palet Vastgoedonderhoud)
3. Ineke Dedden (Palet Vastgoedonderhoud)
4. Jessica Merkens (Speelman-Haak)
5. Aggie Walsma (PTH/BDM)
6. Bianca Roosenboom (Smit Consultancy/Husqvarna)
7. Tessa Snoek (Nedflex)
8. Anna van den Bos (BTZ.nl)
9. Maya de Jong (CENNED)
10. Merel Bosma (Turner)

Klik hier voor de volledige uitslag.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan