Onlangs is het jaarboek Schaatsseizoen weer verschenen. Het is al de 47e editie in een ononderbroken reeks sinds 1973. Ook dit seizoen is aanschaf van dit boek natuurlijk weer een absolute 'must'!

Het boek bestaat uit 432 pagina's schaatsinformatie, inclusief honderden foto's uit de gehele schaatswereld. Zoals gebruikelijk is het eerste deel gewijd aan de diverse kampioenschappen in het seizoen 2018/2019. Vanzelfsprekend komen alle Nederlandse titeltoernooien langebaan aan de orde, plus de ISU EK Allround & Sprint, de succesvol verlopen ISU WK Afstanden in Inzell, de WK junioren in Baselga di Piné, de ISU WK Sprint in Heerenveen en de ISU WK Allround in Calgary.

Verder wordt het World Cup-circuit, inclusief die schitterende finale in Salt Lake City uitvoerig besproken. Ook de kampioenschappen in het buitenland ontbreken niet. Hoofdstukken over de marathon, kortebaan en supersprint en shorttrack completeren het eerste deel van dit boek. De cijferaars komen in het middenrif van het boek aan hun trekken met de seizoen- en allertijden-lijsten. 

Schaatsseizoen is echter méér dan alleen een cijfer- en statistisch boek. In deze uitgave komen opnieuw enkele historische verhalen aan bod, onder andere over Matadoren op gladde ijzers (met flarden uit de geschiedenis van de kortebaan) en over een sporticoon uit vervlogen jaren. Het rijk geïllustreerde hoofdstuk Paspoort ontbreekt evenmin. Helaas bevat het boek ook nu weer een lange lijst van personen die in het afgelopen schaatsjaar zijn overleden.

Wil je het boek aanschaffen? Vanaf nu kan Schaatsseizoen 2018/2019 worden besteld door het overmaken van 25 euro op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 3414 05 ten name van Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Geef daarbij aan ‘jaargang 47’. Noteer bij de mededelingen jouw adresgegevens zodat het boek kan worden opgestuurd.