Tickets
Shop
Nieuws 19 feb 2020

Zware omstandigheden tijdens sfeervol NK Masters in Utrecht

Afgelopen weekend stond in Utrecht het NK Masters Allround en Afstanden op het programma. Hoewel storm Dennis het de deelnemers soms niet makkelijk maakte, werden er op zaterdag wel twee wereldrecords uit de boeken gereden. Thea Kroontje (D75) noteerde op de 500 en 1500 meter de snelste gereden tijden ooit.

Door de zachte temperatuur, de harde wind en de regen had het ijs op de Vechtsebanen in Utrecht, met name zondag, flink te lijden. Ondanks deze zware omstandigheden was de sfeer, mede door de inzet van het Organisatie Comité in Utrecht, geweldig. Ook het dweilorkest uit Gorinchem deed de mindere omstandigheden snel vergeten.

Twee wereldrecords
Op zaterdag had de wind soms positief zijn invloed op de tijden. Zo verbeterde Thea Kroontje (dames D75) maar liefst twee Masters wereldrecords. Op de 500 meter verbeterde ze haar eigen record (dat ze op 30 november jl. in Heerenveen had gerealiseerd) van 53,85 naar 53,58. Op de 1500 meter verbeterde Kroontje het record, dat sinds maart 2012 op naam van stond van de Russische Tatyana Sidorovat (3.06,90) naar 2.42,27. 

Sandra van Bijlert-Burgerhout (D40), Kaska Rogulska (D50), Gerdien Meijer (D55), Noor van der Ster (D60), Wibe Veenbaas (H70) en Arjan Bakker (H60) waren dit toernooi in hun categorie superieur. Deze zes rijders werden zowel Nederlands kampioen op alle vier afstanden als allroundkampioen tijdens dit geïntegreerde Nederlands kampioenschap Allround en Afstanden.

Bekijk hieronder alle medaillewinnaars van het NK:


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan