Tickets
Shop
Nieuws 20 feb 2020

Zeven Canadese topsprinters aan de start van De Zilveren Bal

Maar liefst zeven Canadese sprinters doen mee aan de spectaculaire afsluiter van het schaatsseizoen op woensdag 11 maart: De Zilveren Bal. Heather McLean, de winnares van de allereerste editie, kondigde afgelopen week aan dat ze speciaal voor het evenement naar Nederland komt.

Foto : Sander Chamid

"Ik had een paar jaar geleden zoveel plezier bij De Zilveren Bal", aldus McLean, die ook Alex Boisvert-Lacroix, Kaylin Irvine, Marsha Hudey en Charles-Émile Gélinas-Dion naar Leeuwarden ziet komen. Eerder kondigde de organisatie de komst van Gilmore Junio, die eveneens als McLean de eerste editie in 2016 won, al aan. De lijst met Canadezen wordt gecompleteerd door Laurent Dubreuil.

Met deze nieuwe deelnemers is de gehele Canadese sprinttop vertegenwoordigd bij De Zilveren Bal. De top drie bij zowel de mannen als vrouwen van het Canadese kampioenschap op de 500 meter staat op 11 maart aan de start in de Elfstedenhal. Boisvert-Lacroix, Irvine en Hudey zullen ook in actie komen tijdens de World Cup-finale in Heerenveen. De Canadezen staan bekend om hun snelle openingen en zullen daarom vol motivatie afreizen naar Leeuwarden.

Afgelopen week gaf Viktor Mushtakov al aan mee te doen aan het sprintersbal. Hij voert momenteel het wereldbekerklassement op de 500 meter aan en heeft een rappe 100 meter in de benen. Vorig seizoen reed hij dit seizoen al eens in 9,41 seconden. Ook de Australiër Daniel Greig doet, net als voorgaande edities, weer mee. Greig werd afgelopen jaar wereldkampioen 100 meter bij het inlineskaten.

Kaarten voor De Zilveren Bal zijn online verkrijgbaar en bij de kassa van de Elfstedenhal.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan