Tickets
Shop
Nieuws 25 feb 2020

Yuskov laat WK Allround schieten

Denis Yuskov zal komend weekend niet meedoen aan het WK Allround in Hamar. De Rus richt zich op de wereldbekerfinale van volgende week in Heerenveen. In Thialf kan hij nog eindwinnaar worden van de World Cup over 1500 meter, waarin hij momenteel de tweede plek in het klassement bezet.

Foto : Sander Chamid

Yuskov kent nog geen heel succesvol seizoen. Hij was slechts een keer de snelste op een wereldbekerwedstrijd over 1500 meter. Bij afwezigheid van Kjeld Nuis en Thomas Krol won hij de week voor de WK Afstanden in Calgary. Bij het titeltoernooi in Salt Lake City werd hij slechts vijfde op de 1500 meter, op de 5000 meter eindigde hij als twaalfde. De 1000 meter liet hij dit jaar schieten, om zich meer te kunnen richten op de langere afstanden. 

De Russische mannenploeg in Hamar bestaat uit Daniil Beliaev, Sergey Trofimov en Ruslan Zakharov. De stayers Danila Semerikov en Aleksandr Rumyantsev doen niet mee. Bij de vrouwen komen Elizaveta Kazelina, Evgeniia Lalenkova en Natalia Voronina in actie. Voronina pakte twee weken terug in Salt Lake City nog verrassend het goud en het wereldrecord op de 5000 meter bij de WK Afstanden. De sprintploeg bestaat uit Olga Fatkulina, Angelina Golikova en Daria Kachanova bij de vrouwen. Bij de mannen doen Viktor Mushtakov, Ruslan Murashov en drievoudig kampioen Pavel Kulizhnikov mee. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan