Tickets
Shop
Nieuws 16 feb 2020

Wüst en Nuis op recordjacht op slotdag WK Afstanden

Na de wereldtitel van Jutta Leerdam op de 1000 meter van zaterdag liggen er op de slotdag van de WK Afstanden in Salt Lake City wederom kansen op Nederlandse overwinningen. Op de 1500 meter hopen Kjeld Nuis en Ireen Wüst ook nog eens op wereldrecords.

Foto : Sander Chamid

Wüst zal dat moeten doen met Evgeniia Lalenkova als tegenstandster. De twee vrouwen starten in de tiende rit van in totaal twaalf. Op dat moment is Miho Takagi al weer van het ijs af. De Japanse wereldrecordhoudster start in de achtste rit en is na haar overwinning in Calgary vorige week misschien wel de topfavoriete voor de wereldtitel. Ook Brittany Bowe is een kanshebber op de titel, al wist zij nog geen spetterende indruk achter te laten deze week. De Amerikaanse rijdt in de negende rit tegen Yekaterina Shikhova. Nederlands kampioene Melissa Wijfje sluit de afstand af tegen Elizaveta Kazelina, Joy Beune mag al in rit één op het ijs verschijnen. 

Bij de mannen wordt de koningsafstand afgesloten door wereldrecordhouder Nuis. De rijder van Team Jumbo-Visma rijdt tegen het Chinese fenomeen Zongyan Ning. Patrick Roest rijdt in de tiende rit tegen Takuro Oda, Thomas Krol hoopt in de elfde rit tegen Min Seok Kim sportieve revanche te nemen voor zijn diskwalificatie op de 1000 meter. Denis Yuskov komt al in rit zeven in actie tegen Tyson Langelaar. De Rus won vorige week bij afwezigheid van het Jumbo-Vismatrio Nuis, Krol en Roest de 1500 meter in Calgary. 

De WK worden afgesloten met de mass start voor mannen en vrouwen. Nederland wordt bij de vrouwen vertegenwoordigd door het succesvolle duo Irene Schouten en Melissa Wijfje. Concurrentie is er van Francesca Lollobrigida, Ivanie Blondin, Bo Reum Kim en Nana Takagi. Bij de mannen staat de tandem Arjan Stroetinga-Jorrit Bergsma aan de start. Zij zullen met name titelverdediger Joey Mantia, Europees kampioen Bart Swings, de rappe Koreanen en rasaanvaller Peter Michael in de gaten willen houden. 

Bekijk hier de volledige startlijsten.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan