Tickets
Shop
Nieuws 16 feb 2020

Ter Haar promoveert naar hoofdmacht AB Vakwerk

Marathonschaatser Luc ter Haar verschijnt volgend jaar in het felgroene pak van AB Vakwerk op het ijs. De 26-jarige Fries schuift door van satellietploeg AB Direct/Online naar de hoofdmacht. Ter Haar is al de zesde rijder van AB Vakwerk die vastligt voor volgend seizoen. Eerder verlengden al Gary Hekman, Frank Vreugdenhil en de 'drie heipalen' Bart, Evert en Willem Hoolwerf hun contract.

Foto : Sander Chamid

"Ik heb een heel constant seizoen achter de rug, waarbij ik zowel op kunstijs als natuurijs mijn eerste podiumplekken heb behaald. Dit geeft enorm veel vertrouwen voor komend jaar", aldus Ter Haar. In het huidige seizoen koos hij voor het eerst vol voor het marathonschaatsen. Hij liet er het EK Inlineskaten voor schieten. "Vergeleken met vorig jaar rijd ik al stukken beter, ben veel actiever in de wedstrijden en ik hoop dat ik daar volgend jaar nog een beetje bij kan doen", sprak hij op de Weissensee.

Markus naar Mastermind
In het vrouwenpeloton lijkt het vooralsnog relatief rustig wat transfernieuws betreft. Team Turner blijft voor het derde jaar op rij ongewijzigd en ook bij Palet Vastgoedonderhoud werden drie van de vier contracten verlengd. BlueDune en BTZ.nl zijn vooralsnog de enige teams die grote wijzigingen in de samenstelling bekend hebben gemaakt.

Ook bij Mastermind blijft de kern van de ploeg behouden. Emma Engbers, Chantal Hendriks en Tjilde Bennis komen volgend jaar opnieuw uit voor de rood-blauwe formatie. Nicky van Leeuwen verlaat de ploeg, Roos Markus vervangt haar, meldt SkateNL. Markus komt over van Bewustwinkelen.nl/TEKLAB. Voor die ploeg debuteerde ze dit seizoen in de Topdivisie van het marathonschaatsen. De talentvolle Noord-Hollandse werd dit seizoen tweede op het NK voor junioren A en won het Gewestelijk kampioenschap in Noord-Holland/Utrecht. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan