Tickets
Shop
Nieuws 29 feb 2020

Stehmann en Groenehartsport fuseren tot Sportchalet Viehhofen

De organisaties achter beloftenploeg Groenehartsport.nl en Team PGMBakker/Stehmann/Viking gaan komend seizoen fuseren tot één Topdivisieploeg. Sportchalet Viehhofen, momenteel sponsor van een van de beloftenploegen, zal volgend seizoen als het hoofdsponsorschap overnemen op het hoogste niveau.

Foto : Soenar Chamid

Zowel Stehmann Sport als PGMBakker blijven actief als co-sponsor terwijl Viking enkel nog materiaalsponsor wordt. Vanuit de huidige Topdivsieploeg verschijnen Christiaan Hoekstra, Marc Middelkoop en Timo Verkaaik ook volgend seizoen op het ijs. Beloftenrijders Tom den Heijer van Team Groenehartsport.nl en Wabe de Rooij (Ormer ICT) debuteren in de Topdivisie. 

Jesse Vriend maakte eerder bekend de overstap te maken naar WBB Dakkapellen/Greenwood-Liev, Robert van Dalen zet na de KPN Marathon Cup-finale in Leeuwarden een punt achter zijn schaatscarrière en Sjors van der Meer doet een stapje terug naar de beloften. Mario Donker blijft ploegleider van de Topdivisieploeg en Kurt Wubben zal opnieuw de trainersrol vervullen. Jan Dirk Corts vervult na de fusie de rol van teammanager van de nieuwe gefuseerde organisatie.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan