Tickets
Shop
Nieuws 20 feb 2020

Pien van den Bos verruilt Nedflex voor Speelman-Haak

Pien van den Bos zal volgend seizoen in de kleuren van Speelman-Haak haar marathons afwerken. De 20-jarige rijdster komt over van het stoppende Nedflex en vindt bij haar nieuwe ploeg Jessica Merkens, Janet Beers en Janneke Ensing. Dat meldt schaatspeloton.nl.

Foto : Ben Mobach

Van den Bos debuteerde dit seizoen op het hoogste niveau in het marathonschaatsen. Bij Nedflex is haar beste prestatie tot nu toe een vijftiende plaats bij de KPN Marathon Cup in Haarlem. Donderdag werd ze bij de vierde KPN Grand Prix in Zweden twintigste na de koers over 80 kilometer. Met een aanvallende koersstijl hoopt ze zich de komende jaren op natuurijs ook verder te ontwikkelen. 

Nu ook Van den Bos een ploeg heeft gevonden voor het nieuwe seizoen, hebben alle vrouwen van het huidige Team Nedflex onderdak voor volgend jaar. Van de huidige rijders zal Inge Mostert de sport verlaten, de overige drie rijders dragen volgend seizoen een ander kleur pak. Tessa Snoek, vorige maand vierde op de Alternatieve Elfstedentocht, verkast naar BTZ.nl en Loesanne van der Geest gaat uitkomen voor de combinatieploeg Making the Difference.

Hiemstra van Port of Amsterdam naar Smit Consultancy
Ook een andere topdivisieploeg heeft de bezetting voor volgend seizoen zo goed als rond. Het team van Smit Consultancy heeft namelijk Bianca Roosenboom en Loes Adegeest vastgelegd voor nog een seizoen. Malou Hiemstra komt de formatie versterken. Zij kwam de afgelopen twee jaar voor Port of Amsterdam uit in de hoogste divisie. De laatste plek is nog vrij, al zal wellicht ook Paulien Verhaar voor een langer verblijf bij de ploeg kiezen.

De beloftenploeg van Smit Consultancy / Husqvarna krijgt eveneens vorm. Daar zullen opnieuw Thirza Gorkink en Babette Buitenhuis hun opwachting maken. Loes Busser is de derde rijdster voor de ploeg, een vierde wordt nog gezocht. 

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan