Tickets
Shop
Nieuws 18 feb 2020

Knegt terug in WK-selectie na succesvolle comeback

Sjinkie Knegt is door de Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB geselecteerd voor het WK Shorttrack dat van 13 tot en met 15 maart plaatsvindt in Seoul. De 30-jarige Fries, die het afgelopen weekend een geslaagde rentree in Dordrecht kende, zal in Zuid-Korea hoogstwaarschijnlijk de relay rijden.

Foto : International Skating Union

De WK-selectie is wederom een mooie opsteker voor Knegt, die ruim een jaar aan de kant stond nadat hij bij een ongeval thuis met een houtkachel derdegraadsbrandwonden had opgelopen. Bij de World Cup-finale in Dordrecht van afgelopen weekend liet de rijder uit Bantega al zien het shorttracken niet verleerd te zijn. Zo won hij de B-finale van de 1500 meter en pakte hij met het relayteam een zilveren medaille. "Als je terug kan komen met een medaille op de relay is dat natuurlijk fantastisch", glunderde Knegt zondag.

Knegt is alleen geselecteerd voor de aflossing; op de individuele nummers komen Itzhak de Laat en jongeling Sven Roes in actie. Bij de vrouwen mogen Suzanne Schulting, Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof individueel laten zien wat ze in hun mars hebben. Alle drie de dames veroverden afgelopen weekend zowel individueel als op de relay een medaille. Schulting won goud op de 1500 meter, Van Ruijven goud op de 500 meter en Van Kerkhof zilver op de 500 meter. De relayploeg, met Rianne de Vries erbij, pakte goud.

Dit zijn de rijders die Nederland tijdens het WK vertegenwoordigen:
Dames individueel: Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven
Dames relay: Rianne de Vries, Xandra Velzeboer

Heren individueel: Itzhak de Laat, Sven Roes
Heren relay: Daan Breeuwsma, Melle van 't Wout, Sjinkie Knegt

Meer informatie over het WK vind je hier.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan