Sjinkie Knegt maakt komend weekeinde zijn rentree op het shorttrackijs. De selectiecommissie shorttrack van de KNSB heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de ISU World Cup-finale, die van 14 tot en met 16 februari wordt verreden in Dordrecht.

Knegt kwam in december 2018 voor het laatst in actie. Een paar dagen na de World Cup in Almaty liep de inmiddels 30-jarige Fries een spierblessure op na een heftruckongeval en in januari vorig jaar ernstige brandwonden als gevolg van een ongeluk met de houtkachel. Dat gebeurde een dag voor de start van het EK in Dordrecht. Tijdens dat toernooi toonden rijders en supporters hun steun met de hashtag #voorSjinkie. 

In Sportboulevard Dordrecht zal Knegt komend weekend zijn langverwachte rentree maken. Afgelopen week reisde hij al met het team mee naar Dresden, waar hij echter nog niet als deelnemer in actie kwam. In Dordrecht zal Knegt deelnemen aan de 1000 en 1500 meter. Met een zogeheten wildcard heeft hij direct toegang tot het hoofdtoernooi gekregen en kan daardoor de kwalificaties op vrijdag overslaan. Wellicht komt Knegt die dag wel in actie in de kwartfinales van de relay, maar die opstelling maakt bondscoach Jeroen Otter pas op de dag zelf bekend. 

TeamNL bestaat bij de World Cup-finale uit de volgende rijders.
Vrouwen: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple.
Mannen: Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons, Sven Roes en Sjinkie Knegt.

Alle informatie over de World Cup vind je hier. Er zijn nog tickets te verkrijgen voor de World Cup-finale van 14 tot en met 16 februari in de Sportboulevard Dordrecht. Kom jij TeamNL aanmoedigen?