Tickets
Shop
Nieuws 27 feb 2020

Hoe kan ik dit weekend het schaatsen volgen?

Zitten jullie er klaar voor? Er staat weer een prachtig schaatsweekend voor de deur! Met onder andere een WK Allround & Sprint, Vikingrace, finales van de KPN Marathon Cup en Rabo Holland Cup hoef je je geen moment te vervelen. Lees snel verder hoe je er niets van hoeft te missen.

Foto : Sander Chamid

ISU WK Allround & Sprint (28 februari t/m 1 maart)
In het Vikingskipet in Hamar worden komend weekend de laatste wereldtitels van het seizoen verdeeld. Het gecombineerde kampioenschap start vrijdag en is te volgen op NPO 2 (vrijdag) en NPO 1 (zaterdag en zondag) en via de livestream op nos.nl. Voor startlijsten, interviews, uitslagen en meer kun je hier terecht.

Finale KPN Marathon Cup (29 februari)
Na het natuurijsspektakel van de afgelopen week staat er voor de marathonschaatsers nog één belangrijke wedstrijd op het programma: de finale van de KPN Marathon Cup. Deze wordt zaterdag verreden op het ijs van de Elfstedenhal. Je kunt natuurlijk live komen kijken in Leeuwarden, maar voor de thuisblijvers wordt de koers zoals altijd ook weer uitgezonden via schaatsen.nl/marathon. 

Vikingrace (28 t/m 29 februari)
De Viking Race is het grootste internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. Tijdens dit tweedaagse toernooi dat sinds 1989 wordt georganiseerd door STC Rutten gaan zo'n 288 jonge schaatsers onderling de strijd aan in IJsstadion Thialf in Heerenveen. Vorig jaar ging de organisatie live via Facebook, dus houd ook nu hun pagina in de gaten! Voor deelnemerslijsten en meer informatie, klik hier.

Rabo Holland Cup-finale/NK Afstanden neo-senioren (29 februari t/m 1 maart)
In Enschede staat komend weekend de laatste Rabo Holland Cup van dit seizoen op het programma. Gelijktijdig met de finale van het toernooi wordt ook het NK Afstanden voor neo-senioren (rijders van 19 tot en met 22 jaar) georganiseerd op IJsbaan Twente. Klik hier voor meer informatie. 

Finale mass startcompetitie (1 maart)
Op zondag wordt in Enschede de finale van de mass startcompetitie verreden. Deze wedstrijd begin februari plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege storm Ciara. Als afsluiter van de Rabo Holland Cup zal de eindstrijd nu worden bepaald op IJsbaan Twente. Meer informatie vind je hier

Speculaas Cup (29 februari t/m 1 maart)
In het Belgische Hasselt vindt dit weekend de jaarlijkse Speculaas Cup plaats. Op de startlijst van deze wedstrijd voor junioren F tot en met A, senioren en masters staan ook een flink aantal Nederlandse shorttrackers. Klik hier voor meer informatie. 

Marikenbokaal (1 maart)
In het Triavium in Nijmegen wordt zondag voor de tiende keer gestreden om de Marikenbokaal. De kunstschaatswedstrijd wordt georganiseerd door de Nijmeegse schaatsvereniging. Ruim 70 beginnende talentvolle rijdsters (van 5 t/m 24 jaar) van negen kunstschaatsverenigingen uit heel Nederland laten hun kunsten zien in een kür. Meer informatie vind je hier

Bekijk hier de volledige kalender.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan