Tickets
Shop
Nieuws 25 feb 2020

Flevonice in Biddinghuizen stopt met ijsbaan

Flevonice, de exploitant van de openluchtijsbaan in de Flevopolder, zal volgend jaar geen ijs maken. Dat maakt de ijsbaan bekend op hun Facebook-pagina. Eerder werd al bekend dat wegens de aanhoudend slechte weersomstandigheden de ijsbaan voor de rest van het lopende seizoen ook gesloten blijft.

Foto : Gé Wijnands

"Flevonice heeft een heel divers schaatsseizoen gehad dit jaar", luidt het bericht. "Een fantastische kerstvakantie met veel schaatsliefhebbers en vrolijke gezichten op het ijs. Maar helaas ook mindere dagen met aanhoudende wind, regen en hoge temperaturen wat resulteerde in het eerder sluiten van onze ijsfaciliteiten."

"Wij hebben na veel wikken en wegen het besluit moeten nemen om te stoppen met de exploitatie van de ijsbaan in de huidige vorm. De technologie van de ijsbaan is inmiddels verouderd, waardoor het niet meer mogelijk is om de langste ijsbaan in de natuur rendabel te laten draaien."

Voor het seizoen 2020/2021 betekent dit dat er niet geschaatst kan worden op de buitenbaan. Ook de jaarlijkse marathoncompetities zullen geen doorgang kunnen vinden. Het bedrijf achter de ijsbaan dat onderdeel uitmaakt van een groter complex met diverse faciliteiten gaat de mogelijkheden onderzoeken om 'te bouwen aan een energiepositief sports & funpark'. 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan