Tickets
Shop
Dilemma's op donderdag 20 feb 2020

Dilemma's met Frank Vreugdenhil: 'Ik vind winnen écht belangrijker dan meedoen'

In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Frank Vreugdenhil.

Foto : Vincent Riemersma

Bio
Naam: 
Frank Vreugdenhil
Geboortedatum: 17-10-1984
Woonplaats: Eldersloo
Team:Team AB Vakwerk
Specialiteit: Marathon
Opmerkelijk: 
Won in 2019 en 2020 de Alternatieve Elfstedentocht en was daarmee de eerste man in de geschiedenis die deze wedstrijd twee jaar op rij won.
Instagram: @frank_vreugdenhil

Dilemma's
Spieren kweken of planten kweken
"Als je planten aan het kweken bent, ben je ook fysiek bezig, dus kweek je ook spieren, haha. Het kweken van planten is overigens maar een klein gedeelte van ons bedrijf. Het is juist de verkoop en aanleg van tuinen waar wij ons op richten. Het is wel allemaal groen werk."

Alle KPN Marathon Cups winnen in één seizoen of de Alternatieve Elfstedentocht winnen
"De Alternatieve heb ik natuurlijk al eens gewonnen, maar dat is toch elk jaar wel het hoogst haalbare, dus daar kies ik voor. Alle cups winnen in één seizoen is ook wel mooi hoor, maar dat onthoudt niet iedereen, terwijl je als winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht in een heel bijzonder rijtje komt. Het bijzondere aan de Alternatieve Elfstedentocht is dat er in één wedstrijd heel veel factoren zijn die ervoor zorgen dat je de wedstrijd wel of niet wint. Tactiek, vermoeidheid, concentratie. Als je daar het beste mee om kan gaan, dan win je. Het scheelt als je het vaker meegemaakt hebt. Dan kun je beter met het mentale en het fysieke aspect omgaan."

Buiten het podium eindigen op een échte Elfstedentocht of de Alternatieve Elfstedentocht winnen
"Ik heb hem nooit gereden, dus dat maakt het wel een lastig dilemma, maar in principe rijd ik nooit om alleen mee te doen. Ik vind winnen echt belangrijker dan meedoen, dus ik kies voor het winnen van de Alternatieve Elfstedentocht."

Elke ronde moeten plassen of elke keer je verzorging missen tijdens de Weissensee
"Elke ronde plassen. Als je je verzorging mist dan komt het écht niet goed en als je elke ronde moet plassen, dan zou je nog kunnen winnen. Ik weet niet of ik de laatste ronde ervoor zou stoppen dan, maar alles is beter dan de verzorging moeten missen."

Calgary of Heerenveen
"Heerenveen is toch de enige schaatstempel van de wereld. Vroeger was ik heel veel met tijden bezig, maar daar kijk ik nu echt totaal niet meer naar. Het gaat me nu om de winst. Dan win ik het liefst op een mooie baan. Ik ben nog niet op alle banen geweest, maar het is wel een van de mooiste banen waar ik ooit heb geschaatst. Een stadion zegt een hoop, maar de atmosfeer misschien nog wel meer."

Fietstraining of krachttraining
"Krachttraining is vaak binnen en eigenlijk blijf je altijd op dezelfde plek, terwijl ik echt een buitenmens ben. Ik vind het mooi om een mooie omgeving te zien. Fietsen heeft iets zoveel mooiers in zich dan alleen de benen bewegen. Als je daar een beetje de tijd voor neemt, dan geeft dat ook heel veel moois terug."

Praten of luisteren
"Ik praat niet per definitie veel, maar ik vind het wel mooi om over mijn sport te praten of over het werk. Om naar iemand te luisteren moet je heel veel concentratie houden terwijl je van praten juist energie krijgt."

Zelf koken of uit eten
"Ja dit is lastig, want in eerste instantie denk je: makkelijk uit eten. Maar als ik er meer over nadenk, bedenk ik al gauw dat ik zelf veel gezonder kan koken dan wanneer ik uit eten ga. Ik ben als sporter natuurlijk bewust bezig met goed eten. Met mijn vrouw uit eten gaan, vind ik wel heel leuk hoor. Ik wil na het uit eten gaan niet alleen terugkomen met een volle buik, maar ook met een ervaring."

Opgeruimd of gezellige bende
"Van te veel rommel word ik onrustig. Mijn vrouw en ik houden daar allebei niet van. Mijn kinderen zorgen vaak wel voor een grote bende, maar als ze op bed liggen dan ruimen we eerst alles op en dan pas gaan we zitten. Een beetje structuur, daar houd ik wel van."

Dit bericht bekijken op Instagram

Eerste werkdag!

Een bericht gedeeld door Frank Vreugdenhil (@frank_vreugdenhil) op

Krant of tijdschrift
"Ik ben meer van het nieuws dan van de echte verhalen. Heel af en toe thuis lees ik wel een tijdschrift, maar vaak heb ik er de tijd niet echt voor. Er moet echt een verhaal in zitten. Zelf heb ik geen krant thuis, maar het is vooral zo dat ik dingen online lees. Dat versta ik onder de krant lezen."

Hond of kat
"Ik ben niet echt een dierenliefhebber. Ik zou sowieso geen hond of kat nemen. Een kat is misschien nog functioneel tegen de muizen, haha."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan