Tickets
Shop
Nieuws 23 feb 2020

Daleman en Deltrap schitteren bij StarClass op Nederlandse bodem

Bij de StarClass voor C- en D-junioren in Groningen hebben de jeugdige Nederlandse shorttrackers hun beste vorm laten zien. Angel Daleman en Zoë Deltrap waren in hun categorie veruit de beste. Zij wonnen ieder drie afstanden en daarmee ook het eindklassement in hun categorie.

Deltrap deed dat bij de junioren C, waar ze in het eindklassement haar landgenotes Bibi Arts en Janna Bolsius voorbleef. Arts eindigde op alle afstanden als tweede achter Deltrap, Bolsius pakte brons op de 1000 en 1500 meter. Op de kortste afstand, de 500 meter, eindigde ze als vijfde. Dat was meer dan genoeg voor de derde plek in het eindklassement, aangezien Margherita Betti op de andere twee afstanden niet in de punten reed. Het Nederlandse drietal plaatste zich ook voor de Europa Cup-finale van eind maart in Kolomna, het officieuze EK voor junioren. 

Bij de junioren D ging het goud zoals gezegd naar Daleman. Het multi-talent werd twee weken terug nog met zeer grote voorsprong Nederlands kampioen op de marathon en staat volgende week aan de start van de Vikingrace. In Groningen liet ze zich zien op de shorttrackijzers en schreef ze alle afstanden op haar naam. De tweede plek in het klassement was voor de Italiaanse Greta Cristiani, het brons ging naar Marit Damen met derde plaatsen op de 500 en 777 meter. Op de 1000 meter pakte Birgit Radt het brons, wat met haar overige afstanden goed was voor een vierde plek in het klassement. Ook in deze categorie kwalificeerden deze drie Nederlanders zich voor de finale.

Nick Endeveld zorgde bij de jongens junioren D voor een bronzen plak in het eindklassement. De jonge shorttracker stond het hele seizoen aan de kant vanwege een gebroken enkel en reed in Groningen pas zijn eerste wedstrijd. Endeveld legde de basis met een sterke 1000 meter, waar hij de overwinning pakte. Op de 500 meter was er brons voor Pelle Bolsius en Jonas de Jong wist op de 777 meter brons te halen. De twee rijders eindigden achter Endeveld op de plekken vier en vijf en alle drie plaatsen zich voor de Europa Cup-finale. 

Bij de junioren C eindigde Bas van der Valk net buiten het podium op de vierde plek. De Fries werd tweede op de 500 meter en vijfde op de 1000 meter. De overwinning ging naar Italië. Alessandro Loreggia pakte de winst op de twee langste afstanden en verwees zijn landgenoot Lorenzo Previtali naar het zilver. De Fransman Tawan Thomas pakte het brons en de overwinning op de 500 meter. Van der Valk, Niels Bergsma en Stan Rijksen gaan eind maart de strijd aan in Kolomna. 

Bekijk hier de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan