Tickets
Shop
Nieuws 14 dec 2020

Zilver voor Van Zundert op Winter Star in Minsk

In de Wit-Russische hoofdstad Minsk heeft Lindsay van Zundert een zilveren medaille behaald op de Winter Star. De 15-jarige kunstschaatsster kende geen vlekkeloos weekend. Niki Wories moest zich vanwege een enkelblessure terugtrekken voor de lange kür.

Foto : Margarita Bouma

Na de korte kür op zaterdag, waarin Van Zundert een drievoudige combinatiesprong miste, stond de Etten-Leurse met 56,06 punten op de tweede plaats achter Victoria Safonova uit Wit-Rusland (67,79 punten). Wories bezette de derde plek met 53,98 punten en kon daar tevreden mee zijn. De Almeerse kampt met een enkelblessure en werd geadviseerd om nog minstens een maand niet te springen. Wories reisde toch af naar Minsk om voorbehoud te kunnen tonen voor het EK. Dat kampioenschap in Zagreb werd donderdagavond echter afgelast door de ISU.

Na de warming-up voor de lange kür op zondag besloot Wories zich alsnog terug te trekken. Daardoor moest Van Zundert eerder het ijs op dan verwacht, maar ze pakte het goed op. Haar elegante kür op muziek van Tanguera en Come What May leverde een score op van 103,77 punten. Alleen bij het aanrijden naar de tweede drievoudige Loop gleed ze achterwaarts van haar kant. Van Zundert stond razendsnel weer op de been en reed verder een foutloos programma. Met een totaalscore van 159,83 punten behield ze haar zilveren positie achter Safonova (194,35 punten). De Française Maia Mazzara eindigde op de derde plaats met 148,65 punten. 

Bij de mannen had Thomas Kennes geen foutloos weekeinde. Aan het einde van de korte kür opende hij zijn triple Lutz, een misser die hem punten kostte omdat het als een ongeldig element werd aangemerkt. Met een score van 55,92 punten werd hij vierde op de korte kür. De volgende dag waren er te veel technische fouten en een val op de lange kür (96,84 punten) waardoor Kennes een plek zakte in het klassement met een totaalscore van 152,76 punten. De Fransman Kevin Aymoz schreef de Winter Star op zijn naam met 257,44 punten, hij bleef voor Konstantin Milyukov uit Wit-Rusland (242,77 punten) en de Spanjaard Joly Arnau (181,74 punten).

IJsdansers Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen lieten twee sterke küren zien op de Winter Star. Na de fraaie ritmische dans op Diamonds Are a Girls Best Friend werd het paar beloond met de vereiste technische score voor het WK (totaalscore 57,50 punten). Op de vrije dans scoorde het duo in totaal 78,64 punten. Ditmaal bleven ze slechts 0,06 punten verwijderd van de WK-limiet. Met een puntentotaal van 136,14 werden ze zevende en laatste. Daria Popova/Volodymyr Byelikov uit Oekraïne (174,03 punten) gingen er met het goud vandoor, voor het Franse paar Julia Wagret/Pierre Souquet (172,02 punten) en Viktoria Semenjuk/Ilya Yukhimuk uit Wit-Rusland (167,56 punten).

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan