Tickets
Shop
Fans 04 dec 2020

Stichting Schaatsseizoen brengt 48e editie van jaarboek uit

Het duurde wat langer dan gehoopt, maar Stichting Schaatsseizoen heeft wederom het jaarboek Schaatsseizoen uitgebracht. Deze 48e editie bevat alle informatie van het afgelopen seizoen voor de schaatsliefhebber.

Ook deze keer presenteert Stichting Schaatsseizoen een boek met 432 pagina's schaatsinformatie - inclusief honderden foto's - uit de gehele schaatswereld. Zoals gebruikelijk is het eerste deel gewijd aan de diverse kampioenschappen in het seizoen 2019/2020. Vanzelfsprekend komen alle Nederlandse titeltoernooien langebaan aan de orde, plus de EK Afstanden en WK Afstanden, de WK Allround & Sprint en de WK junioren.

Nieuw zijn de complete uitslagen van de eerste Four Continents Speed Skating Championships in Milwaukee (de tegenhanger van de EK). In het boek staat ook uitvoerige informatie over het World Cup-circuit, inclusief de afgelopen finale in Thialf. Ook de kampioenschappen in het buitenland ontbreken niet, alsmede informaties over klassieke schaatswedstrijden. Hoofdstukken over marathon, kortebaan-supersprint en shorttrack completeren het eerste part van dit boek.

De cijferaars komen in het middenrif van het boek aan hun trekken met de seizoen- en aller-tijden-lijsten. Schaatsseizoen is echter méér dan alleen een cijfer- en statistisch boek. In deze uitgave staan opnieuw enkele historische verhalen, onder andere over twee secretarissen die bij het begin van de Nederlandse langebaangeschiedenis een belangrijke rol speelden. Ook aandacht voor de winnaar van de Elfstedentocht 1929 met verrassende illustraties.

Het informatieve hoofdstuk is weer helemaal bijgewerkt. Helaas bevat het boek ook nu weer een lange lijst van personen die in het afgelopen schaatsjaar zijn overleden.

Het boek Schaatsseizoen 2019-2020 kan worden besteld door het overmaken van 25 euro op IBAN-rekening NL30 INGB 0000 3414 05 ten name van Stichting Schaatsseizoen, Fonejacht 6, 9204 KN Drachten. Geef daarbij aan 'Jaargang 48' en vergeet jouw adres niet te vermelden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan