Tickets
Shop
Nieuws 23 dec 2020

Rijder en coach positief getest op corona voor WK Kwalificatietoernooi

Aan de vooravond van het WK Kwalificatietoernooi zijn alle deelnemende schaatsers, hun coaches en overige teambegeleiders op corona getest. Van twee personen, één rijder en één coach uit hetzelfde team, was het testresultaat positief. Voor hen gaat een streep door het toernooi. Om privacyredenen worden hun namen niet bekendgemaakt.

Foto : Soenar Chamid

De positief geteste rijder wordt vervangen door de eerste reserve op de deelnemerslijst. Het WK Kwalificatietoernooi (WKKT) wordt van 26 tot en met 28 december verreden in Thialf. Dat gebeurt zonder publiek, de wedstrijden zijn grotendeels live te volgen op televisie via NPO1.

Voor de organisatie van dit WKKT hanteren de KNSB en eventpartner House of Sports strenge protocollen. Eén onderdeel daarvan zijn twee verplichte coronatests, waarvan de eerste dinsdag zijn afgenomen. De uitslagen werden vandaag bekend. Op het genoemde tweetal na waren alle uitslagen negatief. Alle rijders, coaches en overige tembegeleiders worden op Eerste Kerstdag nog een keer getest op aanwezigheid van het coronavirus. De uitslagen daarvan zullen voor aanvang van het toernooi bekend zijn.

Aan het WK Kwalificatietoernooi doen 119 langebaanschaatsers mee, 62 mannen en 57 vrouwen. Zij strijden om startbewijzen voor de internationale wedstrijden die na 1 januari op het programma staan. Dat zijn de EK Allround & Sprint (16-17 januari), twee World Cups (22-24 januari en 29-31 januari) én de WK Afstanden (12-14 februari). Al deze wedstrijden worden verreden in Thialf.

Het programma, deelnemerslijsten én live uitslagen van dit WKKT vind je op deze speciale toernooipagina. Het WKKT wordt live uitgezonden door de NOS op NPO1, zaterdag vanaf 13.15 uur, zondag vanaf 13.10 uur en maandag ook vanaf 13.10 uur. Een livestream is te vinden op NOS.nl en schaatsen.nl/live.

Update 23 december 18.15 uur:
Inmiddels is bekend om welk rijder en coach het gaat. Stefan Westenbroek en Rutger Tijssen brachten het nieuws zelf via de sociale media naar buiten. 


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan