Tickets
Shop
Nieuws 11 dec 2020

Jenny Wolf vertrekt na drie maanden als bondscoach van Duitsland

De Duitse schaats- en shorttrackbond (DESG) moet alweer op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de langebaanschaatsers. Jenny Wolf heeft na drie maanden ontslag genomen. De voormalig sprintkampioene werd eind september aangenomen als opvolger van Erik Bouwman, die deze zomer aan de kant werd gezet door bondsvoorzitter Matthias Grosse.

Foto : Soenar Chamid

De 41-jarige Wolf heeft de schaatsbond zelf gevraagd om haar nieuwe baan als bondcoach na 31 december 2020 niet voort te zetten, zo meldt DESG op de website. "Ik had me de structurele veranderingen anders voorgesteld", aldus Wolf, die haar verrassende besluit toelichtte om haar positie na slechts drie maanden op te geven. "Ik bedank president Matthias Grosse en de andere bestuursleden voor het vertrouwen dat zij in mij hebben gesteld. Ik wens de bond en de atleten het allerbeste, sportieve successen en medailles voor de Olympische Spelen in Peking."

DESG-voorzitter Matthias Grosse betreurt de beslissing, maar 'accepteert en respecteert' de stap van Wolf. "Jenny was mijn voorkeurkandidaat. Ik vind het jammer dat ze niet verder wil gaan op het pad van de langverwachte oprichting van nieuwe, veerkrachtige structuren binnen de DESG", aldus Grosse. "Er is geen alternatief voor de zeer zware en rechtlijnige koers die we hebben gevolgd. Alleen zo zullen we na jaren van volledig wanbeheer en vriendjespolitiek weer op gezonde voet verder gaan ​​en eindelijk weer passende sportieve successen kunnen vieren." 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan