Tickets
Shop
Nieuws 05 aug 2020

Hoe kan ik het inlineskaten volgen deze week?

Na de seizoenstart van afgelopen weekend gaat het skeelerseizoen in volle vaart verder met het tweede volle weekend op rij. Deze week kunnen ook de liefhebbers van de marathon weer aan de bak, terwijl op vrijdag en zaterdag de baan- en wegwedstrijden weer verreden worden.

Foto : Hidde Muije

Aangezien toeschouwers zonder betrokkenheid nog niet worden toegelaten, is het lastig om de wedstrijden live te volgen. Deelnemers kunnen hoogstens één begeleider aanmelden en dienen zich daarbij aan een strikte deadline te houden. Om de wedstrijden op afstand toch enigszins te kunnen volgen, wordt de Sportity App gebruikt. Hierin worden mededelingen, startlijsten en uitslagen gedeeld. Met de toegangscode inline2020 krijg je toegang tot de app. De app werd de afgelopen winter al naar tevredenheid gebruikt bij de langebaanwedstrijden. De app is te vinden in de Appstore en in de Playstore.

KNSB Marathon Inline Cup (6 augustus)
In Deventer wordt donderdag de eerste landelijke marathon verreden. In totaal 71 rijders zullen meedoen aan de eerste van twee wedstrijden voor het Daikin NK Marathon op het circuit van Zandvoort. Aangezien Nederland als een van de weinige landen skeelerwedstrijden organiseert, staan ook diverse buitenlandse rijders aan de start. Meer informatie vind je hier.

KNSB Inline Cup Wervershoof (7 augustus)
Vrijdagavond gaat de baancompetitie verder met wedstrijden op de Sjoerd Huismanpiste in Wervershoof. Op de NK-baan van vorig jaar staan de 1000 meter en de afvalkoers op het programma. Meer informatie vind je hier.

KNSB Inline Cup Purmerend (8 augustus)
Waar vrijdag alleen de junioren A en senioren van start gaan, mogen een dag later ook de jongere categorieën zich opmaken voor een wedstrijd. De sprinters maken zich op voor de 100 meter op de weg en de 500 meter op de baan. De specialisten van de lange afstand rijden de puntenafvalkoers. Meer informatie vind je hier.

Let opIedereen dient op locatie (QR code bij ingang) een gezondheidscheck te doen. Zonder deze gezondheidscheck krijg je geen toegang. Vergeet je mobiele telefoon dus niet. Let ook op mogelijke extra reistijd naar de wedstrijden vanwege de afsluiting van de Ring Noord bij Amsterdam. 

Bekijk alle wedstrijden in de kalender.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan