Tickets
Shop
Nieuws 13 aug 2020

Hoe kan ik dit weekend het inlineskaten volgen?

Het derde achtereenvolgende inlineweekend van dit seizoen staat alweer voor de deur. In Staphorst wordt de laatste marathon verreden en in Heerde staat de finale van de baancompetitie op het programma. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

Foto : Hidde Muije

Aangezien toeschouwers zonder betrokkenheid niet worden toegelaten, is het lastig om de wedstrijden live te volgen. Per rijder mag er maximaal één begeleider mee en voor de aanmelding wordt een strikte deadline gehanteerd. Om de wedstrijden op afstand toch enigszins te kunnen volgen, wordt de Sportity App gebruikt. Hierin worden mededelingen, startlijsten en uitslagen gedeeld. Met het wachtwoord inline2020 krijg je toegang tot de app. De app is te vinden in de Appstore en in de Playstore.

KNSB Marathon Inline Cup Staphorst (14 augustus)
Op vrijdagavond wordt in Staphorst de tweede en tevens laatste landelijke marathon van dit korte zomerseizoen gereden. De wedstrijd op het NK-parcours van vorig jaar is de laatste krachtmeting voor de Daikin NK Inlineskaten Marathon op 29 augustus in Zandvoort. Er staan in totaal 103 rijders op de deelnemerslijsten van Staphorst, waaronder wederom een aantal buitenlandse toppers zoals Bart Swings, Felix Rhijnen, Diogo Marreiros en Sandrine Tas. Meer informatie vind je hier.

KNSB Inline Cup Heerde (15 augustus)
In Heerde staat zaterdag de finale van de baancompetitie op het programma. Op de Vesmaco-piste worden de laatste punten verdeeld voor de verschillende klassementen. Naast de junioren en senioren komen ook de jongere categorieën in actie. De sprinters rijden de 200 meter duo-tijdrit en 1000 meter, voor de jeugd staat een 500 meter op het programma in plaats van de 1000 meter. De langeafstandsrijders gaan de strijd aan op de puntenkoers. Klik hier voor meer informatie. Volgende week worden de titels verdeeld op de Daikin NK Inlineskaten Baan/Weg. 

Let op: Iedereen dient op locatie (QR code bij ingang) een gezondheidscheck te doen. Zonder deze gezondheidscheck krijg je geen toegang. Vergeet je mobiele telefoon dus niet.

De volledige kalender is hier te vinden.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan