Tickets
Shop
Nieuws 29 apr 2020

Team IKO trekt talenten Yves Vergeer en Rem de Hair aan

Team IKO heeft opnieuw twee rijders weten te strikken. Yves Vergeer en Rem de Hair schaatsen het komende seizoen voor de ploeg van Erwin en Martin ten Hove. Beide jongelingen trainden vorig seizoen al regelmatig mee met het team.

Vergeer is de vice-wereldkampioen op de 5000 meter bij de junioren. Hij behaalde deze knappe zilveren medaille afgelopen seizoen tijdens het WK voor junioren in Polen. Verder vielen zijn goede prestaties tijdens het NK Allround bij de senioren en de Grunobokaal op. De Hair maakte afgelopen seizoen veel progressie en plaatste zich onder andere voor de World Cups junioren en was tussen de senioren actief op het NK Sprint. 

De Hair komt over van RTC Noord - Groningen/Drenthe, Vergeer komt over van marathonteam Okay Fashion & Jeans. "Yves en Rem hebben afgelopen seizoen ontzettend veel progressie gemaakt", vertelt Martin ten Hove. "De zilveren WK-medaille van Yves is best uniek als je de prestaties van de Nederlandse junioren bij de mannen analyseert de afgelopen seizoenen. Rem heeft ons echt verrast tijdens de trainingen bij ons. Hij laat veel progressie zien en we denken dat hij nog veel beter kan."

Vergeer reageert enthousiast op zijn overstap naar IKO. "Ik vind het mooi dat ik mijn seniorentijd bij zo'n mooie ploeg kan beginnen. Ik heb gekozen voor IKO, omdat het een ploeg is waar een goede sfeer hangt en waar veel goede schaatsers rijden waar ik veel van kan leren. Ik heb het afgelopen jaar mooie stappen gezet met als hoogtepunt mijn zilveren medaille op het WK voor junioren. Ik denk deze stijgende lijn bij Team IKO op een goede manier door te kunnen trekken en zo de aansluiting bij de senioren te kunnen maken."

Ook De Hair kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik vind het zo gaaf dat ik kan aansluiten bij deze ploeg. Ik mocht afgelopen seizoen al geregeld meetrainen en dan hoop je natuurlijk dat je een goede indruk achterlaat. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu definitief de overstap mag maken." 

De Hair en Vergeer zijn al de vijfde en zesde versterking van Team IKO, dat eerder al Esmee Visser, Melissa Wijfje, Louis Hollaar en Tjerk de Boer aantrok. De ploeg nam daarentegen afscheid van Bo van der Werff en Niek Deelstra, die het schaatsen vaarwel zeiden. Ook Stef Brandsen zal het komende seizoen niet meer in het rood van IKO te bewonderen zijn.

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan