Tickets
Shop
Nieuws 19 apr 2020

Roza Blokker neemt bij Team Palet plek in van Bianca Bakker

Roza Blokker schaatst het komende seizoen voor Team Palet Vastgoedonderhoud. De 28-jarige Aalsmeerse neemt de plek in van Bianca Bakker, die vanwege haar revalidatieproces een stapje terug zal doen en aansluit bij Team BTZ.nl.

Foto : Soenar Chamid

Bakker werd in januari geopereerd aan haar heup en wist dat haar revalidatie enkele maanden zou duren. Hoewel haar revalidatieproces voorspoedig verloopt, duurt het volgens de ploeg nog 'een tijdje' voordat ze weer op haar oude niveau is. Bij Team BTZ.nl, de opleidingsploeg van Palet, kan ze dan ook zonder druk van prestaties in alle rust aan haar herstel werken. Bakker zal komend seizoen een team vormen met Daphne Alderts, Tessa Snoek, Lisanne Buurman en Sanne in 't Hof.

Door de mutatie van Bakker naar Team BTZ.nl kwam er bij Team Palet Vastgoedonderhoud een plekje vrij. Met de komst van Roza Blokker is het team voor komend seizoen weer compleet. Blokker, die de afgelopen twee seizoenen voor Team Lasaulec schaatste, is verheugd dat ze bij Team Palet het marathonschaatsen kan combineren met het langebaanschaatsen. "Ik denk dat beide disciplines elkaar kunnen versterken. Met een goede trainingsgroep, begeleiding en organisatie zie ik kansen om mij zowel op de langebaan als in de marathons te verbeteren."

Ook teammanager Eelco Kooistra is in zijn nopjes met de nieuwe aanwinst: "Roza is een welkome aanvulling voor het team voor zowel op kunst- als natuurijs. Als je kijkt naar de ontwikkeling van de andere drie rijdsters past Roza prima in het collectief. Wij willen aanvallend rijden en scoren op natuurijs. Dan past Roza in onze filosofie." Team Palet Vastgoedonderhoud bestaat komend seizoen naast Blokker uit Jade van der Molen, Ineke Dedden en Elsemieke van Maaren.

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.

Haasjes naar Team Sprog
Christian Haasjes rijdt het komende seizoen zijn marathons voor Team Sprog. De 18-jarige Staphorster maakt daarmee de overstap van de Heerenveense baancompetitie naar de beloftencompetitie. De jongeling mocht het afgelopen seizoen al een enkele keer aan de doorstroommarathons bij de beloften meedoen en stak daar met een tiende en twaalfde plaats zijn neus aan het venster. Bij Team Sprog zal hij ploeggenoot worden van Klaas Poortinga, Ruben Marinus en Aleid Klompmaker.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan