Tickets
Shop
Nieuws 01 apr 2020

Roxanne Dufter (28) hangt schaatsen aan de wilgen

Het Duitse schaatsen neemt afscheid van een van de weinige vrouwen die nog op hoog niveau actief was. Roxanne Dufter heeft namelijk besloten dat het afgelopen schaatsseizoen haar laatste was. De 28-jarige allroundster meldt via de Duitse bond dat 'mij duidelijk geworden is dat ik een nieuwe weg wil inslaan en dat ik mij daarom de komende twee jaar niet meer voor honderd procent voor de sport kan en wil inzetten.'

Foto : Soenar Chamid

Dufter begon haar carrière als specialiste op de middellange afstanden, waarbij ze ook in actie kwam op het EK en WK Sprint. In aanloop naar de Olympische Spelen van Pyeongchang ging ze zich meer richten op het allrounden. Op de 1500 en 3000 meter eindigde ze in Zuid-Korea in de achterhoede, op de ploegenachtervolging reed ze met Gabriele Hirschbichler en Claudia Pechstein naar de zesde plaats. 

Op de ploegenachtervolging behaalde Dufter haar beste klasseringen. Bij de WK Afstanden van 2016 en 2017 werd ze vierde en bij de eerste EK Afstanden in 2018 in Kolomna pakte ze het brons met Hirschbichler en Michelle Uhrig. 

Voor het Duitse schaatsen is het afscheid van Dufter een gemis. Bij de vrouwen is de 48-jarige Claudia Pechstein nog altijd het uithangbord. Naast Pechstein en Dufter hebben dit seizoen alleen Michelle Uhrig en Katja Franzen Duitsland vertegenwoordigd in de World Cups. Op de teamonderdelen was dit seizoen geen Duits team vertegenwoordigd.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan