Tickets
Shop
Nieuws 01 apr 2020

Marcel Bosker gaat uitdaging aan bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft zich versterkt met Marcel Bosker. De 23-jarige allrounder komt over van TalentNED, de ploeg die na het afgelopen seizoen stopte met sponsoring. Bosker heeft een contract getekend voor twee jaar. "Ik ben erg blij dat ik de komende twee jaar voor het beste schaatsteam ter wereld mag rijden."

Foto : Team Jumbo-Visma

Bosker neemt bij Team Jumbo-Visma de plek in van Douwe de Vries, die onlangs bekendmaakte te stoppen met schaatsen. "Ik zie het als een mooie uitdaging en kijk ernaar uit om samen met Sven, Patrick en de andere rijders van Jumbo-Visma te trainen en op het ijs te staan. Op dit moment zie ik geen betere plek om mezelf te ontwikkelen dan hier."

De in Zwitserland geboren schaatser veroverde het afgelopen seizoen de wereldtitel op de ploegenachtervolging samen met Douwe de Vries en Sven Kramer. Bij die wedstrijd in Salt Lake City noteerde het trio tevens een wereldrecord. Een jaar eerder wonnen Bosker, De Vries en Kramer bij de WK Afstanden in Inzell ook al goud op dit onderdeel. Bosker, die in 2018 brons veroverde op het WK Allround, verwacht met zijn nieuwe teamgenoten nóg beter te worden, zowel individueel als op de teamonderdelen.

"Als topsporter doe je er alles aan om de beste te zijn. Als ik naar het huidige niveau van Patrick en Sven kijk, besef ik dat ik nog een stuk beter moet. Zij schaatsen op de  5 kilometer nog zo'n vijf seconden sneller dan ik. Dat gat is niet zomaar gedicht, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om de verschillen kleiner te maken. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar naar een hoger niveau tillen."

Zijn coach, Jac Orie, heeft er alle vertrouwen in dat Bosker een betere allrounder wordt. "Marcel is een ontzettend goede schaatser die de laatste jaren al een aantal mooie dingen heeft laten zien. Ik denk dat hij erg goed in ons team past. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat er nog meer in hem zit. In mijn ogen heeft hij het in zich om naar het niveau van Sven en Patrick toe te groeien."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan