Tickets
Shop
Nieuws 17 apr 2020

Achtereekte en Beune twee jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Carlijn Achtereekte en Joy Beune blijven langer aan Team Jumbo-Visma verbonden. De beide schaatssters hadden een aflopende verbintenis en zetten hun handtekening onder een nieuw tweejarig contract bij de ploeg van coach Jac Orie.

Foto : Soenar Chamid

Olympisch kampioene Achtereekte veroverde afgelopen seizoen in een persoonlijk record (3.54,92) een zilveren medaille op de 3000 meter bij de WK afstanden in Salt Lake City. Ook wist ze twee zilveren plakken te bemachtigen tijdens het wereldbekerseizoen. Bij de EK Afstanden in Thialf eindigde de 30-jarige schaatsster als vijfde op de drie kilometer.

"Ik ben blij dat ik ook de komende twee seizoenen deel uitmaak van Team Jumbo-Visma", aldus Achtereekte. "De eerste drie jaar bij deze ploeg zijn erg goed bevallen. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de samenwerking met Jac. In het eerste jaar werd ik natuurlijk olympisch kampioen. Vervolgens boekte ik in mijn tweede seizoen enorm veel progressie en afgelopen jaar was denk ik mijn stabielste seizoen ooit. Met uiteindelijk een mooie zilveren WK-plak als beloning."

"Ik voel dat ik sporttechnisch op mijn plek zit. De aanpak van Jac past goed bij mij. Zijn testen geven mij een bepaalde vorm van rust en vertrouwen. Natuurlijk is het jammer dat ik afgelopen seizoen niet op het hoogste treetje van het podium stond, maar bij alle internationale wedstrijden reed ik top vijf. Ik zit momenteel op een stabiel niveau dat ik nog nooit heb bereikt. Ik hoop deze lijn door te trekken en dan kunnen er nog hele mooi dingen gebeuren. Ik kijk uit naar wat er komen gaat."

Goed gevoel
Na het missen van de eerste wereldbekers van het seizoen wist Beune zich in december op de 1500 meter wel te plaatsen voor de EK en WK Afstanden. Bij de Europees kampioenschappen in Thialf eindigde ze als zevende. Een maand later werd ze tiende op de schaatsmijl bij de mondiale titelstrijd in Salt Lake City.

"Ik heb gewoon een heel goed gevoel bij deze ploeg", verklaart Beune haar keuze om haar contract te verlengen. "Met Antoinette (de Jong, red.) en Carlijn heb ik twee hele fijne ploeggenoten en ik kijk ernaar uit om samen met hen toe te werken naar een nog hoger niveau. Mijn absolute droom is om ooit uit te komen op de Olympische Spelen, dus ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen."

"Ik hoop aankomend seizoen boven mezelf uit te stijgen en de mensen te laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik heb veel geleerd van afgelopen seizoen. Het begin was natuurlijk erg teleurstellend, maar uiteindelijk heb ik me nog knap weten te herstellen door mezelf te plaatsen voor de EK en WK Afstanden. Aankomend seizoen wil ik er vanaf het begin staan."

Prolongeren
Coach Orie is verheugd met het feit dat de beide allroundvrouwen hun contract bij de ploeg hebben verlengd. "Carlijn heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en ik ben er zeker van dat er nog meer in haar zit. Ik vind het leuk om met haar toe te werken naar de volgende Olympische Winterspelen. Het zou natuurlijk geweldig zijn als ze daar haar titel weet te prolongeren."

"Joy is een schaatsster met veel potentie. De eerste twee jaar bij onze ploeg heeft ze al een aantal mooie dingen laten zien. Het is nu zaak om met haar naar een stabiel niveau toe te werken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat in de nabije toekomst gaat lukken."

Bekijk hier het transferoverzicht langebaan.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan