Via Instagram Stories vroegen we jullie naar je grootste avontuur of blunder op of rondom het ijs. We kregen heel veel leuke reacties en maakten onderstaande selectie: van vergeten wissels tot Houdinihoezen.

'Pang' door @sw.en_
Het broertje van Swen zorgde hoogstpersoonlijk voor een valse start tijdens een kampioenschap in een vol Thialf. "De starter gaf aan dat de schaatsers naar de start mochten. Het werd daarna helemaal stil, zoals altijd voor de start, maar toen riep mijn broertje heel hard 'PANG!'. Een van de schaatsers had daardoor een valse start en de rest van het publiek en de officials keken heel kwaad onze kant op."

Mèèèh door @yanick_072
Yanick kwam tijdens zijn training op de Meent Bauerfeind in Alkmaar wel een heel bijzondere gast tegen op het ijs... een schaap! "Alle nooddeuren stonden open en rondom de baan stonden altijd schapen. Eentje is er toen naar binnen gelopen en is uiteindelijk op het ijs beland. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen. Mensen waren natuurlijk eerst helemaal in shock door dat schaap op het ijs, maar daarna hebben ze met heel veel man geprobeerd om hem eraf te halen. Ze zijn er heel lang mee bezig geweest."

Rood natuurijs door @annejoelle_21
Au! Het verhaal van Joëlle is naast spectaculair ook een beetje pijnlijk... "Het was etenstijd en we moesten van het ijs af, dus ik ging naar huis en moest daarbij onder een laag bruggetje door waarbij je door je knieën moest. Het ijs was oneffen en toen bleef ik haken. Boem! Plat op het ijs. Gat in mijn hoofd en heel veel bloed. Mijn moeder heeft het toen geplakt met hechtpleisters en het is nu nog een litteken in mijn wenkbrauw. Een dag later toen ik weer langs de plek des onheils kwam, was het op die plek rood bevroren." 

Schaatsen in een zwembroek door @sembodewes /@robert_bats
Sem en Robert vonden trainen op het zomerijs van Thialf niet verkoelend genoeg en besloten in hun zwembroek het ijs op te gaan. "Het was 35 graden buiten, dus dit was lekker verfrissend. Toch werd het na een paar rondjes wel héél fris. Het was natuurlijk ook goed oppassen dat we niet vielen, want dat met blote benen op het ijs is eigenlijk heel gevaarlijk. Dat we in zwembroek zouden rijden was ook nog een weddenschap, dus we hebben er m&m's voor gekregen."

Wisselen Wessel! door @wesselvanriesen
Wessel vergat dat er op een 700 meter natuurlijk wel gewisseld moet worden! "Ik startte en was alleen maar gefocust op snel rijden, waardoor ik vergat te wisselen. In eerste instantie dacht ik dat ik super snel had gereden, maar toen hoorde ik dat ik een diskwalificatie had gekregen." Of zijn coach het ook niet had gezien? "Ja, die heeft heel hard geroepen. Maar ik hoorde het niet." 

Nog meer wisselproblemen! door @van.wikselaar
Nog een vergeten wissel, maar nu op de 500 meter. "Na vier jaar gestopt te zijn met schaatsen, heb ik mijn eerste wedstrijd in Thialf verpest door een vergeten wissel. Mijn coach en teamgenoten riepen hard genoeg, alleen op zo'n moment hoor je niks. Ik kwam er halverwege de tweede bocht achter. Ik heb natuurlijk wel twee keer de binnenbocht genomen, haha, alleen daar heb je niet veel aan. Ik werd natuurlijk gelijk gediskwalificeerd."

Houdinihoezen door @sellesthomas
De schaatshoezen van Thomas deden op het zomerijs van Thialf hun eigen verdwijntruc. "Ik had mijn stoffen beschermhoezen aan de kant van de baan gelegd, maar toen ik weg wilde van het ijs zag ik ze nergens meer. Op dezelfde plek lagen wel twee oude vieze hoezen met haren erin. Ik heb die toen maar gebruikt, maar er zaten daarna allemaal gekke dingetje op mijn ijzers. De volgende dag heb ik daarom nieuwe gekocht. Bij de volgende training ging ik met mijn nieuwe hoezen naar het ijs, en toen lagen daar ineens mijn oude! Ik heb ze dus maar teruggepakt en de hoezen van de 'dief' op dezelfde plek teruggelegd. Dus ik heb nu twee paar en hij zijn oude terug."

Volgende keer ook jouw verhaal op schaatsen.nl? Volg ons dan op Instagram!