In de rubriek 'dilemma's op donderdag' confronteert schaatsen.nl elke week bekende en minder bekende schaatsers en inlineskaters met grote en kleine dilemma's. Zo leren we ze pas écht goed kennen! Deze week is het de beurt aan Joost van Dobbenburgh.

Bio
Naam: Joost van Dobbenburgh
Geboortedatum: 16-07-1997
Geboorteplaats: Haastrecht
Team: Jumbo-Visma Development Team
Opmerkelijk: Van Dobbenburgh verbeterde zich in maart van dit jaar op de drie kortste afstanden tijdens een wedstrijd in Calgary.
Instagram: @joostvdob

Dilemma's
500 of 1000 meter
"Sowieso de 1000 meter. Ik ben iemand die het van zijn snelheid moet hebben, maar niet van de start. Het starten gaat me niet zo makkelijk af, dus daardoor heb ik op een 500 meter meer moeite. Op een 1000 meter maakt de start iets minder uit en kan ik hem na de start lekker doorrijden."

Wereldkampioen 1000 meter of wereldkampioen sprint
"Deze vind ik lastig. Ik ga toch voor wereldkampioen sprint. Dan laat je zien dat je over vier afstanden de beste bent en dat vind ik een grotere prestatie. Je moet een heel weekend lang gefocust zijn. Bij één afstand winnen, kan het een toevalstreffer zijn. Bij de beste zijn over vier afstanden moet je vier goede afstanden hebben gereden."

Wereldkampioen of olympisch zilver
"Wereldkampioen. Er is natuurlijk wel een olympische droom, maar als ik moet kiezen dan word ik liever wereldkampioen. Een titel is een titel."

RTC of Jumbo-Visma Development Team
"Ik kies voor het Jumbo Development Team. Niks ten nadele van het RTC, want ik heb daar een superfijne tijd gehad. Maar uiteindelijk wil je toch doorgroeien naar de top, dus denk ik dat je bij Jumbo fantastisch zit. Daar kan ik trainen met de beste rijders van de wereld en dat is wel waar ik naartoe wil."

Foto : Robert Prins

Auto of fiets
"Het is een slecht antwoord, maar ik moet denk ik de auto zeggen. Ik vind de auto heel makkelijk om overal mee naartoe te gaan. Ik woon in Heerenveen, maar ik betrap mezelf er vaak op dat ik net even iets sneller de auto pak. Boodschappen doe ik wel gewoon op de fiets, dus het is niet dat ik voor alles de auto pak."

Afwassen of de was doen
"Sowieso de was doen. Ik vind afwassen echt geen leuk klusje om te doen. Met de was doen heb ik weinig moeite. Ik doe mijn kleren binnenstebuiten, gooi er wat zeep in en gooi het in de wasmachine."

Koken of uit eten
"Ik vind het heel fijn als ik mijn eten niet zelf hoef te maken, maar vind het best irritant om lang op mijn eten te wachten in een restaurant. Ik kies dus voor zelf koken, helemaal omdat ik nu met twee andere jongens samenwoon, koken we eigenlijk elke avond met zijn drieën en dat is supergezellig."

Pasta of pannenkoeken
"Ik ben wel echt een pasta-eter. Ik vind pannenkoeken ook wel lekker, maar ik ben er niet zo goed in om die te maken. Ik heb heel vaak dat ze aanbranden, dus dan ga ik liever voor de pasta. Die is ook snel klaar."

Strand of bergen
"Bergen. Ik vind het heerlijk om te zwemmen, maar het zand daarna aan je voeten is niet iets wat ik heel prettig vind. Om in de bergen te wandelen, te fietsen of te skiën vind ik fantastisch om te doen."

Zomer of winter
"Toch de winter, want dan kan ik doen waar ik het hele jaar voor train en dat is schaatsen. Ik vind de zomer heerlijk, maar ik kies voor de winter."

Ochtend of avond
"Ik ben zeker geen ochtendmens. Ik ben iemand die drie keer snoozet. Alleen is het ook niet dat ik een avondmens ben, want ik lig meestal al rond half elf in bed. Ik ben meer van de korte dagen en lange nachten."

Krant of tijdschrift
"Ik ben niet echt een leesfanaat. Ik kies voor de krant, omdat ik het wel belangrijk vind om te weten wat er in de wereld gebeurt."

Bier of wijn
"Als ik nu naar mijn vrienden kijk, kan ik geen bier zeggen. Volgens mijn vrienden hebben ze de mooiste avonden met mij beleefd als ik wijn op heb."

Kroeg of discotheek
"Dan ga ik voor een kroeg. In een discotheek vind ik vaak de muziek te hard staan. Ik draag ook oordoppen als ik naar een discotheek ga. In een kroeg heb je meer tijd om gezellig met elkaar te praten."

Messi of Ronaldo
"Messi. Ik vind het allebei enorm grote sportmannen, maar ik hou meer van het spel van Messi. Dat is echt een spelmaker, Ronaldo is meer een afmaker."

Nadal of Federer
"Federer is een legend. Dat je op deze leeftijd nog zo kan presteren, dat is bijna te bizar voor woorden."

Meer dilemma's op donderdag lezen? Klik hier!

Door Jelmar Bos - Laatste update op 19 sep om 22:19