Tickets
Shop
Nieuws 14 sep 2019

Bart Mol over NK Clubs: 'Had graag met Rintje Ritsma willen schaatsen'

Foto : Sander Chamid

Vorig jaar stond Bart Mol al aan de start van het eerste NK Clubs in Thialf. Dit jaar is hij zelfs posterboy van het evenement dat een initiatief is van Jumbo-Vismacoach Sicco Janmaat ter bevordering van een sterker clubgevoel en het enthousiasmeren van jongeren voor de wedstrijdsport. 

"Sicco belde of ik op de poster wilde met Antoinette de Jong, dus ik denk dat ze er graag twee roodharigen op wilden hebben", grapt Mol, die het NK Clubs een goed initiatief vindt. "Als je een idool hebt: een Antoinette, Sven of Patrick, is het fantastisch om op hetzelfde toernooi te kunnen schaatsen. Ik denk dat het goed is om de jeugd de stimuleren en dat zorgt voor een doorstroom van nieuwe talenten in de sport."

Tijdens het NK Clubs wordt elke afstand door één rijder van de club gereden, zowel bij de heren als bij de dames. Voor de junioren staan de 500, 1000 en 1500 meter op het programma, de senioren rijden ook een 3000 meter. Ook vorig seizoen deed Mol samen met zijn club STG Koggenland mee aan het NK Clubs. Hoewel zijn vereniging wegens twee diskwalificaties niet in de eindrangschikking werd opgenomen, werd hij zelf wel vierde op de 3000 meter. 

"Ik vond het erg leuk om te doen. Er waren ook schaatsers bij die zeiden: 'Ik kan niet meedoen want ik heb een andere planning'. Maar dan zag ik ze een uur later een doodnormale KNSB-wedstrijd rijden. Dan kun je natuurlijk net zo goed even een NK Clubs meepakken toch? Daar zitten ook nog gezellig wat mensen op de tribune."

Met wie hij zelf graag had willen schaatsen als er in zijn jeugd een NK Clubs was geweest? "Ik had graag met Rintje Ritsma willen schaatsen, dat was heel leuk geweest. Ik kom hem nu nog weleens tegen en dan is het natuurlijk anders, maar toen ik klein was hingen er posters thuis!"


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan