Bij een ongeluk met de racefiets in het Friese Tijnje is Yep Kramer woensdagmiddag gewond geraakt. De oud-schaatser en vader van Sven is per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Groningen.

112Drachten meldt dat de 61-jarige Kramer woensdag aan het begin van de avond op pad was met de racefiets toen hij door nog onbekende oorzaak in botsing kwam met een lijnbus. Het voorval gebeurde op een kruispunt in Tijnje, een dorp op vijftien kilometer van Heerenveen. In eerste instantie werd een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd na een eerste controle door het medische personeel geannuleerd. 

Kramer heeft volgens een bron dicht bij de familie nekletsel opgelopen. Hij ligt momenteel nog in het ziekenhuis, maar loopt alweer en mag naar verwachting over enkele dagen het ziekenhuis verlaten. 

In de jaren '80 van de vorige eeuw deed Kramer meermaals mee aan EK's en WK's. In 1980 en 1984 stond hij op de Olympische Spelen. In 1997 voltooide hij de vijftiende Elfstedentocht. Zijn zoon Sven is momenteel met zijn ploeg Jumbo-Visma op trainingskamp in Inzell ter voorbereiding op het nieuwe schaatsseizoen.