Op de Junior Grand Prix in het Italiaanse Egna-Neumarkt heeft Daniel Grassl een thuiszege geboekt. Bij de vrouwen won de Russin Kseniia Sinitsyna. Er stonden geen Nederlandse kunstschaatsers aan de start. De zevende competitiewedstrijd was de laatste kans om een finaleplaats te veroveren.

Grassl won zijn eerste gouden medaille van dit seizoen op de Junior Grand Prix. De top-drie bleef ongewijzigd na de lange kür, met zilver voor de Rus Petr Gumennik en brons voor Ivan Shmuratko uit Oekraïne. Grassl en Gumennik lieten een bijna gelijkwaardige korte kür zien met onder andere een drievoudige Axel en drievoudige Lutz in combinatie met een triple Toeloop. Met twee geslaagde viervoudige sprongen bracht Grassl zijn totaalscore op 241,53 punten en liet de Italiaan de concurrentie achter zich. Grassl als Gumennik komen allebei in actie tijdens de finale in Turijn. 

Bij de vrouwen zegevierde Sinitsyna met een straatlengte voorsprong. De Russin voerde beide küren op hoog niveau uit en scoorde een totaal van 215,58 punten. Haar landgenote Anna Frolova won de zilveren medaille, ondanks een vierde plek op de vrije kür behield ze haar tweede stek. Het brons ging naar de Italiaanse Alessia Tornaghi, die na een sterke lange kür in het klassement steeg van plaats zeven naar drie. Met haar eerste plek dwong Sinitsyna een finaleplaats af. 

De ijsdansers Elizaveta Khudaiberdieva en Andrey Filatov uit Rusland pakte hun tweede zege van dit seizoen en daarmee een plek in de finale. Het duo ging aan de leiding naar de ritmische dans en gaf deze niet meer uit handen. Met een totaalscore van 164,92 punten bleven zij voor de Canadese Natalie D'Alessandro/Bruce Waddell en Angelina Lazareva/Maksim Prokofiev uit Rusland.

Van 5 tot en met 8 december wordt de finale van de ISU Junior Grand Prix verreden in Turijn. De top-zes van elke categorie zal in Italië strijden om het goud, zilver en brons. Het toernooi vindt tegelijkertijd plaats met de finale voor de senioren. Die ISU Grand Prix start op 18 oktober in de Verenigde Staten en telt zes wedstrijden. 

Klik hier voor de volledige uitslagen.