Nadat Viktor Toonen vorig seizoen als eenling in de beloftendivisie uitkwam voor Team Arktika, zullen er komend seizoen twee Arktika-ploegen op het ijs staan bij de beloften. Marathonteam Arktika - gelieerd aan de jonge schaatsvereniging Arktika uit Utrecht - zal komend seizoen zowel een team aan de start brengen bij de beloften heren als bij de nieuwe beloftencompetitie voor dames.

Teammanager Mark Posthumus is zeer tevreden dat Arktika twee ploegen op het ijs zal hebben staan: "De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om alles rond te krijgen om de teams op te zetten. Komend jaar kunnen we bouwen op de ijs- en coachervaring van onze ploegleiders Wop van Capelle en Lars Haringsma. Daarnaast zijn wij zeer verheugd met de steun die wij krijgen van onze sponsors fietsspecialist Banierhuis, Odlo, Praktijk 2c, Zwaan SchaatsenService en natuurlijk schaatsvereniging Arktika. Het belooft een mooi jaar te worden!"

Na zijn debuutseizoen bij de beloften zal Viktor Toonen ook dit jaar uitkomen voor de herenploeg van Arktika. Hij krijgt komend jaar gezelschap van Martijn de Boer en Tom van Vliet. De Boer maakt zijn debuut op het landelijk niveau en Van Vliet komt over van Marino schaatsers. Ploegleider Haringsma ziet het seizoen positief tegemoet. "Het is mooi om te zien dat een jonge schaatsvereniging als Arktika de liefde voor de marathonsport heeft omarmt. Nadat Viktor vorig jaar zijn debuutseizoen beleefde, gaan we komend jaar samen met Martijn en Tom met een ambitieus team van start. Door de mix van ervaring, jong talent en een debutant ligt de focus voor komend jaar op ontwikkeling. Wij hopen dit jaar door de samenwerking mooie resultaten te behalen."

Een nieuwe competitie vraagt om nieuwe teams. Team Arktika is verheugd dat zij vanaf de start van de beloftencompetitie voor vrouwen mee kan doen met een volwaardige ploeg. In het eerste seizoen zullen Jolien van den Berg, Eline Stubert en Talita van Hartskamp de kleuren van Arktika verdedigen. Alle dames hebben al meerdere jaren ervaring in de regiotopcompetitie en de 6-banen of Noordoost competitie. "Meedraaien is het hoofddoel voor dit seizoen. Meedraaien betekent niet alleen meerijden, maar vooral meedoen. In een nieuwe competitie is het altijd afwachten wat de verhoudingen zullen zijn. Echter betekent dat voor ons niet dat wij van plan zijn om tijdens de wedstrijden enkel af te wachten", aldus ploegleider Wop van Capelle die een mooi seizoen verwacht.