Tickets
Shop
Nieuws 18 okt 2019

Royal A-ware blijft toch in marathon, ZiuZ sponsort tweede ploeg Anema

Lang was het stil rond de marathonploeg van Jillert Anema. In april had kaasconcern Royal A-ware nog aangegeven het sponsorcontract niet te verlengen, maar op de drempel van het nieuwe seizoen maakte de ploeg bekend dit jaar toch in de marathonsport te blijven. Naast de hoofdmacht heeft Anema nog een extra troef. Met ZiuZ als sponsor heeft hij in het damespeloton een tweede ploeg op de been.

Foto : Vincent Riemersma

De verlenging van het contract betekent dat onder meer Jorrit Bergsma en Irene Schouten zaterdag toch in hetzelfde lichtblauwe sponsorpak aan de start staan. De ploegen van Royal A-ware worden geleid door vertrouwde gezichten, met ook oudgedienden Arjan Stroetinga en Carien Kleibeuker die wederom aan de start staan van een nieuw seizoen. Naast de vertrouwde gezichten zijn er komend seizoen in de rest van de bezetting wel enige wijzigingen te bespeuren.

In de mannenploeg is Bart Swings een opvallende aanwezigheid. De Belg kwam de afgelopen jaren uit voor Bouw & Techniek, maar verruilt nu het rood voor het lichtblauw. Ook Jordy Harink en Robert Bovenhuis versterken de ploeg, waar ten opzichte van vorig jaar Simon Schouten, Erik Jan Kooiman en Evert Hoolwerf vertrokken zijn. De komst van Swings betekent dat Danny Stam zal uitkomen voor de satellietploeg AB Texel Group. Hij zal worden vergezeld door de Deense broers Stefan en Philip Due Schmidt en Tjerk de Boer, die zijn tweede jaar bij de ploeg van Anema ingaat.

Dankzij ZiuZ is ook de continuïteit van de damesploeg verzekerd. Al enkele jaren wordt de ploeg geleid door Valentina Berga-Belloni. Aangezien de ploegen in het damespeloton slechts vier rijders tegelijk op het ijs mogen hebben, zullen Marijke Groenewoud en Elisa Dul niet meer voor Royal A-ware, maar samen met Kelly Schouten en Maaike Verweij in de kleuren van ZiuZ op het ijs verschijnen. Irene Schouten, Carien Kleibeuker en de terugkerende Heather Bergsma zijn de drie dames die in het lichtblauw van Royal A-ware zullen schaatsen. ZiuZ blijft ook in het beloftenpeloton actief met een mannenploeg.

Klik hier voor het transferoverzicht marathon.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan