Tickets
Shop
Nieuws 23 okt 2019

Roest en Nuis verlengen contract bij Team Jumbo-Visma

Team Jumbo-Visma heeft de contracten van Patrick Roest en Kjeld Nuis opengebroken en verlengd tot respectievelijk 2022 en 2023. Daarmee heeft de formatie van Jac Orie twee van zijn kopmannen vastgelegd tot minimaal de Olympische Spelen van Beijing in 2022.

Foto : Soenar Chamid

"Ik ben erg blij dat ik de komende 3,5 jaar bij Team Jumbo-Visma blijf", reageert Nuis. "Ik ben van mening dat ik op de goede weg ben bij deze ploeg en ik weet me ieder jaar nog te verbeteren. Als ik naar de toekomst kijk, dan zie ik op sportief vlak geen betere plek dan hier."

Het was één van de redenen waarom de 29-jarige sprinter besloot bij te tekenen. "Het geeft heel veel zekerheid naar de toekomst om nu voor zo veel jaar te tekenen en te weten dat je een goed en warm nest hebt", zegt hij. "Daarnaast heb ik geen zin meer om in een olympisch seizoen bezig te zijn met wat erna komt. Ik zit hier helemaal op mijn plek."

Dit bericht bekijken op Instagram

🖤💛T/M 2023 JUMBO-VISMA 🥂 #samenwinnen

Een bericht gedeeld door Kjeld Nuis (@kjeldnuis) op

Ook Roest is in zijn nopjes met de contractverlenging. "Ik heb een heel goed gevoel bij de ploeg", verklaart de tweevoudig wereldkampioen allround zijn keuze. "Dat heb ik in de eerste trainingswedstrijden laten zien. De vorm is goed en dat heb ik ook te danken aan de ploeg. Daarom ben ik onwijs blij dat ik mijn contract bij Team Jumbo-Visma heb kunnen verlengen tot de Olympische Spelen."

Dat de Lekkerkerker al voor de start van het schaatsjaar duidelijkheid heeft voor de komende jaren, geeft hem rust. "Die zekerheid is fijn", zegt hij. "Met zo'n ploeg die er nu staat, weet je dat er hele mooie dingen kunnen gebeuren. Het is heel fijn dat je daar deel van kan uitmaken." Coach Orie is verguld met het feit dat de samenwerking met Nuis en Roest wordt verlengd. "Kjeld en Patrick zijn twee absolute wereldtoppers die de afgelopen jaren op een constant niveau presteren."


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan