De winter is nog niet officieel begonnen, maar komend weekend staan de eerste serieuze wedstrijden van het nieuwe winterseizoen op het programma. In Thialf vindt het World Cup Kwalificatie Toernooi plaats en in Salt Lake City komen de shorttrackers in actie bij de eerste World Cup. Check hieronder hoe alles te volgen is.

World Cup Kwalificatie Toernooi (1 t/m 3 november)
Het schaatsseizoen trapt vrijdag af met de eerste grote wedstrijd in Heerenveen: het World Cup Kwalificatie Toernooi. Wie bemachtigen die felbegeerde tickets voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen? Op vrijdag en zaterdag zijn er speciale uitzendingen, waar de wedstrijden deels live en deels in samenvatting te zien zijn. Op zondag wordt er in de reguliere uitzending van NOS Studio Sport geschakeld naar Thialf. De volledige wedstrijden zijn te zien via de livestream op NOS.nl of op schaatsen.nl/langebaan. Alle informatie over het World Cup Kwalificatie Toernooi vind je op onze speciale toernooipagina of lees onze uitgebreide voorbeschouwing.

Mass start competitie 4 (3 november)
Na afloop van het World Cup Kwalificatie Toernooi staat de vierde mass start competitiewedstrijd op het programma. De mass start competitiewedstrijd heeft dit jaar een andere opzet: zo worden wedstrijden gecombineerd met andere wedstrijden. Voor de bondscoach is deze wedstrijd een mooi moment om te kijken wie er in orde zijn voor de World Cups. Voor meer informatie kun je hier terecht.

World Cup Shorttrack (1 t/m 3 november)
In Salt Lake City mogen de shorttrackers hun kunsten vertonen tijdens de eerste World Cup van het seizoen. Sjinkie Knegt zal nog niet aan de start staan, maar voor de rest zijn alle Nederlandse troeven aanwezig. Op vrijdag rijden de shorttrackers de kwalificatiewedstrijden en op zaterdag en zondag volgt het hoofdtoernooi (zowel individueel als relay). De wedstrijden zijn live te volgen via de ISU of op schaatsen.nl/shorttrack. Meer informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 3 (2 november)
Het marathonpeloton reist komend weekend af naar Deventer, waar de derde KPN Cup verreden wordt. Om 17.00 uur is het als eerst de beurt aan de beloften dames, gevolgd door de beloften heren. De topdivisie dames start om 19.00 uur en de topdivisie heren begint om 20.30 uur. De wedstrijd is uiteraard weer live te volgen.

ISU Grand Prix of Figure Skating 3 (1 t/m 3 november)
De kunstrijders komen dit weekend in Grenoble in actie voor de derde ISU Grand Prix of Figure Skating. De wedstrijd in Frankrijk is live te volgen.

Bokaal 1, Peerd van Ome Loeks (2 november)
In Groningen vindt de eerste Bokaalwedstrijd voor kunstrijders plaats. Het programma en de startlijsten kun je hier vinden. Voor meer informatie over de wedstrijd kun je hier terecht.