Tickets
Shop
Nieuws 05 okt 2019

Fraaie oogst voor Nederlandse shorttrackers in Shanghai

Het winterseizoen is pas net begonnen, maar in China liet de Nederlandse shorttrackploeg afgelopen week zien alweer op volle toeren te draaien. Tijdens de Shanghai Trophy, een internationaal event waar naast shorttrack ook kunstrijden en synchroonschaatsen op het programma staan, reed oranje naar het nodige eremetaal.

Foto : Soenar Chamid

Op de eerste dag van het toernooi werd de 1000 meter prooi voor Suzanne Schulting, zij bleef in de finalerace voor Petra Jaszapati en Chutong Zhang. De B-finale werd gewonnen door Rianne de Vries, met direct daarachter Yara van Kerkhof. Zij werden daarmee zesde en zevende. Bij de heren werd de 1000 meter gewonnen door Sandor Shaolin Liu, voor Tianyi Zhang en Beomsuk Seo. Itzhak de Laat won voor Nederland de B-finale en werd zesde. 

Relaysucces
Op de relay was er wederom eremetaal: de oranje damestrein, bestaande uit Lara van Ruijven, Schulting, Van Kerkhof en De Vries, won de finalerace over 3000 meter. Het podium werd compleet gemaakt door het team van China en Hongarije.

De Nederlandse herenploeg reed op de aflossing naar plek twee. Nadat Bram Steenaart, Itzhak de Laat, Melle van 't Wout en Sven Roes hun halve finale nog wonnen, moesten ze in de finale Hongarije voor zich dulden. China werd derde. Op de mixed relay kwamen Schulting, Van Ruijven, Van 't Wout en De Laat nogmaals in actie. Met China en Hongarije op plek een en twee, werd het brons opgehaald door Nederland.

Volgende week is de International Invitation Cup in Heerenveen. Op dit toernooi worden de laatste wereldbekertickets verdeeld voor de Nederlandse rijders.

Klik hier voor de volledige uitslagen.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan