Tickets
Shop
Nieuws 17 okt 2019

Erwin Mesu keert bij Douma Staal terug in beloftendivisie

Erwin Mesu blijft toch marathonschaatsen. De oud-winnaar van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee zal bij Douma Staal in de beloftendivisie terugkeren op het ijs. In juni zegde hij nog zijn baan op om rond te gaan reizen met een camper.

Foto : Soenar Chamid

"Misschien betekent dat het einde van mijn schaatscarrière, misschien kom ik in september wel zo fit en gemotiveerd terug dat ik weer vol goede moed aan de winter begin", zette Mesu in juni op zijn Instagram-pagina. Na een zomer vol mountainbikeavonturen keert de Zeeuw nu terug naar Nederland, waar hij een stapje terugzet ten opzichte van vorig jaar. Toen kwam hij samen met Timo Verkaaik en Bart Mol in de Topdivisie uit voor Team Vangnet, het opvangteam van de KNSB voor marathonschaatsers die geen ploeg konden vinden.

Bij Douma Staal vervangt Mesu Jeroen Jansen, die zich volledig op zijn studie gaat richten. De andere rijders bij de ploeg zijn Hendrik Poelstra, Mike Dogterom en Engbert de Vegt. De ploeg valt onder de vlag van Team Frysk, een opleidingsploeg voor marathon- en langebaanschaatsers uit Leeuwarden.


Deel dit artikel op
Gerelateerde artikelen
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan