Tickets
Shop
Nieuws 12 nov 2019

Verweij vervangt Kramer op 1500 meter in Minsk

Sven Kramer komt komend weekend niet in actie op de 1500 meter bij de eerste World Cup in Minsk. De 33-jarige Fries wil zich volledig richten op de 5000 meter. Voor Koen Verweij betekent dat dat hij zijn internationale rentree mag gaan maken.

Foto : Soenar Chamid

De 29-jarige Noord-Hollander laste vorig seizoen een tussenjaar in, omdat hij geen trek had om nog een seizoen zonder ploeg verder te gaan. Bij het World Cup Kwalificatietoernooi (WCKT) maakte hij zijn rentree tijdens een officiƫle wedstrijd en reed hij zich op de 1500 meter naar een zesde plek. Dat was weliswaar net niet genoeg voor een rechtstreeks World Cup-ticket, maar Verweij kon daar niet echt mee zitten. "Als je een slechte rit rijdt en je zit maar 1,4 seconden achter de winnaar, dan is dat nog best goed", zei hij toen.

Bij de vrouwen zegde Jorien ter Mors de 500 meter af. De rijdster van Team IKO, die het gehele vorige seizoen langs de kant stond vanwege een knie-operatie, wil haar knie tijdens de World Cup in Minsk niet te veel belasten. Dat betekent dat haar teamgenote Letitia de Jong de 500 meter zal rijden. De Friezin eindigde bij het WCKT als zesde op de kortste afstand.


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan