Vanaf vandaag kunnen shorttrackliefhebbers tickets bemachtigen voor de World Cup shorttrack die van 14 tot en met 16 februari 2020 verreden zal worden in de Sportboulevard Dordrecht. De beste shorttrackers ter wereld, aangevoerd door gouden medaillewinnares Suzanne Schulting, zullen wederom hun opwachting maken en gegarandeerd voor het spektakel zorgen waar shorttrack om bekend staat.

Het is de vierde keer dat Dordrecht de organisatie van de ISU World Cup op zich neemt. Eerder was de Sportboulevard in 2012, 2016 en 2017 het toneel van de strijd om de wereldbeker. Daarnaast is twee keer het Europees kampioenschap in de stad gehouden, in 2015 en 2019. Met de titel op de 1500 meter en winst in de superfinale pakte Suzanne Schulting in 2019 ook de allroundtitel. Bij de mannen veroverde de Hongaar Sandor Shaolin Liu de gouden medaille.

Het internationale shorttrackseizoen is gisteren officieel van start gegaan in Salt Lake City met de eerste van zes World Cups. Schulting liet meteen zien de goede vorm van vorig jaar door te trekken met een nieuw Nederlands record op de 1000 meter. Het Nederlandse team start nog zonder Sjinkie Knegt, die herstellende is van een ernstig brandongeluk in januari dit jaar. Het team reist daarna naar Montréal (Canada), Nagoya (Japan), Shanghai (China) en Dresden (Duitsland) alvorens naar Dordrecht af te reizen.

Voor meer informatie en tickets klik hier