Tickets
Shop
Nieuws 01 nov 2019

Team IKO legt Ter Mors langer vast

Team IKO heeft het contract van Jorien Ter Mors opengebroken en verlengd tot en met 2022. Daarmee blijft de regerend olympisch kampioen op de 1000 meter tot en met de Olympische Spelen van 2022 verbonden aan de ploeg van de gebroeders Erwin en Martin ten Hove. De contractverlenging is mede mogelijk gemaakt door Friesland Lease, die zich als sponsor ook tot en met de Spelen heeft verbonden aan Team IKO.

Foto : Soenar Chamid

Ter Mors tekende in mei 2018 een contract bij Team IKO, maar al snel bleek dat ze een operatie moest ondergaan aan haar knie waarmee ze het volledige vorige seizoen niet kon schaatsen. Inmiddels is de meervoudig olympisch en wereldkampioen weer in staat om wedstrijden te rijden en zal ze zich komend weekend tijdens het World Cup Kwalificatietoernooi proberen te plaatsen voor de eerste internationale wedstrijden na haar operatie.

"Voor een schaatsteam in opbouw is dit echt een geweldige stap", zegt Team IKO in een persbericht over de contractverlening. "Jorien heeft een erg zwaar jaar achter de rug en we vinden het daarom mooi om te zien dat de oude Jorien langzaam aan het terugkeren is. We zijn er trots op dat we zo'n wereldtopper voor meerdere jaren aan ons hebben kunnen verbinden, want we hebben er alle vertrouwen in dat ze weer terug zal keren aan de wereldtop."

"Ik ben ontzettend blij met het vertrouwen dat ik krijg vanuit de ploeg en van Erwin en Martin in het bijzonder", aldus Ter Mors. "Na een moeilijk jaar zie ik er naar uit om de komende jaren weer ouderwets hard te gaan schaatsen."

Friesland Lease was als auto- en fietssponsor al verbonden aan het team van de gebroeders Erwin en Martin ten Hove, maar heeft nu besloten de volgende stap te maken in de samenwerking door extra budget beschikbaar te stellen.

 


Deel dit artikel op
Ben jij een echte schaatsfan? inschrijven als schaatsfan