De tweede wedstrijd om de Trachitol Trophy bij de beloften vrouwen is ten prooi gevallen aan Annemarie van der Wal. De rijdster van CENNED kwam na een koers van zeventig ronden als eerste over de streep. Arianna Pruisscher, de leidster in het klassement, eindigde als tiende en wist daarmee het eindklassement veilig te stellen.

De wedstrijd werd sterk bepaald door de tussensprints, waarbij het felbegeerde tablettenpak op het spel stond. Weinig rijdsters kregen een gat, al probeerde vooral Femke Mossinkoff het veelvuldig. Zij kleurde de wedstrijd door meerdere keren aan te vallen, waarbij ze ook punten bijeenschraapte voor het sprintklassement. Omdat zij gisteren ten val was gekomen, stond zij er in dat klassement niet riant voor en probeerde ze via de ontsnapping voor de winst te gaan. Het was Rosalie Huisman die haar voorsprong met verve verdedigde en het sprintklassement won.

Na een neutralisatie op vijftien ronden van het eind kwam klassementsleidster Pruisscher ten val. "Dat vind ik wel heel onsportief", vertelt de rijdster na de huldiging. "Alle ploegleiders begonnen als gekken te roepen dat ze moesten gaan rijden." De aanmoedigingen van de coaches hadden effect: het peloton schoot in gang en vier rijdsters wisten een gat te slaan, onder wie Mossinkoff. 

Suzanne Klous, Annemarie van der Wal en Judith Krabbenborg waren de metgezellen van Mossinkoff en gingen met voorsprong de laatste ronde in. Mossinkoff hield dapper stand, maar Van der Wal kwam op het laatste rechte stuk nog langszij. De rijdster van CENNED pakte haar eerste overwinning en dankzij de bonuspunten voor de laatste dag eindigde ze als tweede in het klassement. Pruisscher hield precies één punt voorsprong over. "Het was niet te doen, zo spannend. Die laatste acht ronden gaan zo hard, dus ik moest meteen opstaan en daarna zo snel mogelijk naar voren rijden."

Bekijk hier de volledige uitslagen.

Door Sjors Leek - Laatste update op 24 nov 2019 om 16:48