Net als Sven Kramer zal ook Sverre Lunde Pedersen dit weekend ontbreken in Tomaszów Mazowiecki voor de tweede wereldbekerwedstrijd van het seizoen. De Noor stelde bij de eerste World Cup in Minsk teleur en is naar huis gevlogen voor medische testen. Dat meldt de Noorse bond in een persbericht.

Pedersen werd afgelopen februari nog wereldkampioen op de 5000 meter, maar wist in Minsk niet verder te komen dan een veertiende plaats. Op de 1500 meter eindigde de Noor als zesde. In Noorwegen heeft hij zich deze week laten onderzoeken. Die controles hebben geen duidelijke antwoorden gegeven, maar men vermoedt dat het lichaam van Pedersen nog onvoldoende hersteld is van zijn fietsongeluk in september.

Na overleg met de trainers en de medische staf is besloten om een rustperiode in te lassen. Zo kan hij zich optimaal voorbereiden op de belangrijkste doelen komend seizoen, het WK Allround in Hamar en de WK Afstanden in Salt Lake City. De eerstvolgende wedstrijd van Pedersen is naar verwachting de derde ISU World Cup in Nur-Sultan.

De rest van de Noorse ploeg maakt wel zijn opwachting in Polen, ondanks de tegenvallende resultaten van de seizoensopening in Minsk. De equipe wist enkel met Pedersen op de 1500 meter een toptienklassering te veroveren. Olympisch kampioen en oud-wereldkampioen sprint Håvard Lorentzen eindigde op de 500 als 18e en op de 1000 meter als 11e. Håvard Bøkko eindigde op de 5000 meter op de laatste plaats. 

Meer informatie over de wereldbeker in Polen vind je hier.