Pak je warme chocomelk er maar bij, want het staat een druk schaatsweekend voor de boeg. Op de langebaan rijden de senioren én junioren hun eerste World Cup en daarnaast dendert het marathonpeloton verder. Ook de kunstrijders en shorttrackers komen in actie. Lees hier hoe je alles kunt volgen.

ISU World Cup 1 langebaan (15 t/m 17 november)
De eerste World Cup voor de langebaanschaatsers wordt dit seizoen verreden in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. Het belooft een spannende start te worden met de internationale rentree van Jorien ter Mors en Koen Verweij en twee debutanten namens Nederland: Michelle de Jong en Dione Voskamp. De wedstrijden zijn vrijdag tot en met zondag te volgen via de livestream op NOS.nl en (deels in samenvatting) op NPO1. Klik hier voor het programma, uitslagen en meer. 

ISU Grand Prix of Figure Skating 5 (15 t/m 17 november)
In Moskou vindt dit weekeinde de vijfde Grand Prix plaats. Hierna is er nog een wedstrijd en dan zal duidelijk zijn welke kunstschaatsers de finale gaan rijden in Turijn. Een aantal tickets kan zaterdag al worden veiliggesteld. Het toernooi is te volgen via de livestream op het YouTube-kanaal van de ISU. Meer informatie vind je hier.

Warsaw Cup (15 t/m 17 november)
De Warsaw Cup is de negende kunstrijwedstrijd in een reeks van tien die vrijdag tot en met zondag wordt gereden in Warschau. Tijdens deze reeks wedstrijden kunnen rijders World Standing Points verdienen. Klik hier voor alle informatie. 

StarClass 2 - Junior Challenge (15 t/m 17 november)
Het Zwitserse Lausanne is de tweede stop voor de shorttrackers in de StarClass-serie. Dit is eerste wedstrijd voor senioren en junioren A en B. Een flinke Nederlandse delegatie is afgereisd naar de stad waar in januari de Jeugd Olympische Spelen (YOG) worden gehouden. De StarClass-wedstrijden bouwen op naar de grote finale: de Europa Cup, het officieuze EK voor junioren. Meer informatie vind je hier

ISU Junior World Cup (16 t/m 17 november)
Talent TeamNL komt dit weekeinde in actie op de ijsbaan van het Noorse Bjugn. De junioren rijden alle individuele afstanden (500, 1000, 1500 en 3000 meter) en de team sprint en mass start. Behalve de strijd om de dagzeges staat er nog meer op het spel, namelijk het binnenhalen van startplekken voor de Jeugd Olympische Spelen (YOG). De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Voor het programma en uitslagen, klik hier

KPN Marathon Cup (16 november)
Na het snelle ijs van Thialf vorige week gaat het marathonpeloton deze zaterdag verder in Haarlem. Het is de laatste competitiewedstrijd voor de Trachitol Trophy losbarst. Vanaf 17.00 uur komen de vrouwen beloften in actie, gevolgd door de beloftenmannen om 17.45 uur, de Topdivisie vrouwen om 19.15 uur en de Topdivisie mannen om 20.30 uur. De wedstrijden van de Topdivisie zijn te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon. Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.

Sprint League 1 - Pure sprint (16 november)
De Sprint League is sinds het seizoen 2018/2019 een nieuwe wedstrijdcyclus voor het 'echte' korte werk, met de Superspint, Pure Sprint, Kortebaan en als finale De Zilveren Bal in Leeuwarden. In Breda staan zaterdag de 100, 300 en 500 meter op het programma. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor de volledige kalender.