Het belooft weer een mooi en spannend weekend te worden voor de schaatsers en schaatsliefhebbers. De marathonschaatsers komen in actie tijdens de KPN Marathon Cup, de shorttrackers tijdens de World Cup en KNSB Cup en de junioren tijdens de Residentie Cup. Bekijk hieronder hoe alles te volgen is.

ISU World Cup 2 Shorttrack (8 t/m 10 november)
De shorttrackers vervolgen hun World Cup-cyclus in Montréal waar ze een week na Salt Lake City de tweede ISU World Cup rijden. Op vrijdag rijden de shorttrackers de kwalificatiewedstrijden en op zaterdag en zondag volgt het hoofdtoernooi (zowel individueel als relay). De wedstrijden zijn live te volgen via YouTube of op schaatsen.nl/shorttrack. Meer informatie vind je hier.

KPN Marathon Cup 4 (9 november)
Het marathonpeloton strijkt dit weekend neer in Heerenveen, waar de vierde KPN Marathon Cup wordt verreden. Vanaf 17.45 uur komen de heren beloften in actie, gevolgd door de Topdivisie vrouwen om 19.15 uur en de Topdivisie heren om 20.30 uur. De wedstrijden van de Topdivisie zijn te volgen via de livestream op schaatsen.nl/marathon. Meer informatie over deze wedstrijd vind je hier.

Residentie Cup (9 t/m 10 november)
De Residentie Cup is een intergewestelijke teamwedstrijd voor heren en dames junioren A (en eventueel B2). Deze wedstrijd vindt jaarlijks plaats op De Uithof in Den Haag. De junioren strijden niet alleen om de overwinning, maar ook om tickets voor het NK Junioren Sprint en het NK Junioren 3 kilometer. Tevens kunnen de junioren zich in de kijker te rijden voor de eerste twee Junior World Cups. Meer informatie vind je hier.

KNSB Cup 1 Shorttrack (9 november)
De KNSB organiseert elk schaatsseizoen meerdere KNSB Cups en de eerste nationale competitiewedstrijd wordt dit jaar in Utrecht verreden. Vanaf omstreeks 8.15 uur zullen de shorttrackers een 1000 meter en een relay rijden. De wedstrijden zijn te volgen via deze livestream. Klik hier voor het programma en meer. 

ISU Grand Prix of Figure Skating 4 (8 t/m 10 november)
De vierde ISU Grand Prix of Figure Skating vindt komend weekend plaats in China.

Volvo Open Cup (7 t/m 10 november)
De Volvo Open Cup is een kunstschaatswedstrijd in Riga. De competitie kan heren singles, dames singles, paar skaten en ijsdansen op verschillende niveaus omvatten.

ISU Danubia Cup (8 t/m 10 november)
In Spisska Nova Ves, Slowakije, vindt komend weekend een internationale shorttrackwedstrijd plaats: de ISU Danubia Cup.

Tallinn Trophy (10 t/m 17 november)
De Tallinn Trophy is een internationale kunstschaatscompetitie en deze vindt vanaf zondag plaats en duurt een hele week. Er gaat een grote gezamenlijke Nederlandse selectie naar Estland. 

Klik hier voor de volledige kalender.