Na de vele wedstrijden van vorige week ziet de schaatskalender voor dit weekend er iets rustiger uit. Toch is er nog genoeg om naar uit te kijken. Lees hier hoe je alle wedstrijden dit weekend kunt volgen.

ISU World Cup 3 shorttrack (29 november t/m 1 december)
De Nederlandse shorttrackers zijn afgereisd naar Japan voor de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Na het succes in Salt Lake City en het teleurstellende resultaat in Montréal is de ploeg gebrand om te laten zien wat ze in huis heeft. De wedstrijden in Nagoya vinden in de Nederlandse ochtend plaats en zijn te volgen via de livestream van de ISU op schaatsen.nl/shorttrack. Op zaterdag en zondag beginnen de finales om 06.00 uur. Meer informatie vind je hier

KNSB Cup 2 shorttrack (30 november)
De shorttrackers die niet in het internationale circuit uitkomen, kunnen dit weekend in Zoetermeer de nationale competitie rijden. Zaterdag staan een time trial over 4 ronden, de mixed relay en de 1500 meter op het programma. De wedstrijden zijn vanaf 09.30 uur te volgen op schaatsen.nl/shorttrack. Meer informatie vind je hier

Landelijke selectiewedstrijden (30 november en 1 december)
Junioren die mikken op het KPN NK Sprint & Lange Afstanden in Alkmaar over twee weken hebben in Groningen de laatste kans om zich daarvoor te plaatsen. Op zaterdag komen de sprinters in actie, op zondag de specialisten op de 3000 meter. Meer informatie over deze wedstrijden is terug te vinden in de kalender.

Kunstrijden (30 november t/m 5 december)
Ook de nationale competitie in het kunstrijden gaat dit weekend verder. In Eindhoven wordt zaterdag en zondag gestreden om de KNSB Cup 2/City of Light Trophy. Het ijsdanspaar Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen komt dit weekend in actie in Istanbul in de strijd om de Bosphorus Cup. Van maandag 2 tot en met donderdag 5 december schaatsen Lindsay van Zundert (junioren), Roxy Jansen (junioren) en Thomas Kennes (senioren) de Santa Claus Cup in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.

Schoonrijden (28 november)
In Den Haag wordt donderdag een regionale wedstrijd in het schoonrijden georganiseerd. Er wordt beoordeeld op de onderdelen streek, houding en algemene indruk. Een jurylid kan per onderdeel 0 tot 10 punten geven. De punten van de drie juryleden opgeteld maakt de totaalscore van een beoordeelde rijder. Deelnemers kunnen in de volgende categorieën deelnemen: solo, paren, formatie. Meer informatie is hier terug te vinden.

Bekijk hier de volledige kalender.