Op de tweede World Inline Cup in Dijon is Beau Wagemaker als tiende geëindigd. De marathon werd bij de vrouwen beslist met een eindsprint. Bij de heren reed Timothy Loubineaud solo naar de zege en finishten Bart Swings en Nolan Beddiaf als tweede en derde.

Op de marathon over 42 kilometer in en rondom Dijon strandde Wagemaker na een uitlooppoging in het zicht van de haven. In de finishstraat werd zij voorbij gesprint door haar achtervolgers. De Française Clémence de Mallevoue Halbout zegevierde voor landgenoten Marie Dupuy en Juliette Pouydebat. Wagemaker hield Ana Odlazek nog net achter zich en eindigde daardoor keurig in de top-tien. Teamgenote Imke Vormeer eindigde als 29e bij de senioren. Een dag eerder in 't Harde reden Wagemaker en Vormeer al een aanvallende koers op de KNSB Marathon Cup.

Bij de heren ontstond er vanaf de start een kopgroep van zo'n tien man met onder andere Bart Swings, Felix Rijhnen, Patxi Peula Cabello, Elton de Souza en Ewen Fernandez. Ook Timothy Loubineaud maakte deel uit van deze groep, maar hij ontsnapte aan zijn medevluchters met 25 kilometer te gaan. Halverwege de koers had de Fransman een voorsprong te pakken van 35 seconden en deze breidde hij gestaag uit tot tweeënhalve minuut op de streep.

Kilometers lang reed de 22-jarige Loubineaud alleen door het Franse landschap en kon juichend met z'n armen in de lucht over de finish komen in de straten van Dijon. De eindsprint om de andere podiumplekken werd nipt gewonnen door zijn ploeggenoot Bart Swings voor Nolan Beddiaf. Er stonden geen Nederlandse mannen aan de start.

Klik hier voor de volledige uitslag.