Danny Stam rijdt komend seizoen voor het team van Jillert Anema. De 21-jarige zoon van oud-topper Arnold komt over van Stehmann/Viking, waar hij het afgelopen jaar voor uitkwam in de Topdivisie. Marc Middelkoop vervangt Stam bij Stehmann/Viking.

Stam wist zich in de openingswedstrijd van de Trachitol Trophy in de top-10 van de daguitslag te plaatsen. De negende plaats die hij in Breda behaalde was zijn hoogste klassering van het afgelopen seizoen. In het jongerenklassement van de KPN Marathon Cup eindigde hij als vierde. 

Met zijn attractieve rijden reed Stam zich in de kijker bij Anema, die eerder ook al Jordy Harink aan zich wist te binden. Nog onbekend is onder welke naam het collectief van Anema volgend seizoen in het peloton te zien zal zijn. In april maakte de huidige sponsor, Royal A-ware, bekend te stoppen met de sponsoring. Tot op heden is nog geen nieuwe sponsor gepresenteerd. 

Marc Middelkoop neemt bij Stehmann/Viking de plaats in van Stam. De jongeling reed afgelopen seizoen namens Schaatsinstituut bij de beloften en liet daar zijn kwaliteiten geregeld zien. Stam en Harink vervullen de opengevallen plaatsen van Evert Hoolwerf en Erik Jan Kooiman. Waar Hoolwerf komend seizoen met zijn broer en neef bij AB Vakwerk zal schaatsen, versterkt Kooiman de zwarte brigade van Okay Fashion & Jeans

Bekijk hier het transferoverzicht marathon.