TalentNED heeft de technische staf van de ploeg uitgebreid met Robin Derks. Na vier jaar te hebben gewerkt als coach in Japan en China, kiest de 31-jarige Derks er nu voor om terug te keren naar Nederlandse bodem. Hij volgt Wouter olde Heuvel op, die met zijn gezin gaat emigreren naar Noorwegen.

"Ik ben erg blij met de kansen die TalentNED mij biedt. Ik heb diverse gesprekken gevoerd met Peter Kolder en Gerard Kemkers, waaruit bleek dat onze visies goed op elkaar aansluiten", aldus Derks. "Ik verwacht dat ik met mijn buitenlandse kennis en ervaring een goede aanvulling op de staf zal zijn en kijk er naar uit om met een Nederlands topteam te gaan werken." Derks stond in Japan drie jaar aan de zijde van coach Johan de Wit.

"Robin is als jonge coach al naar het buitenland gegaan, waar hij in Japan en China ervaring heeft opgedaan als assistent en sprintcoach", zegt Peter Kolder, die ook werkzaam is geweest bij het Chinese team. "Wij denken dat zijn ervaringen van waarde zal zijn voor dit team en daarnaast kan hij zich verder ontwikkelen als trainer/coach in de Nederlandse schaatstop."

Met het aantrekken van Derks heeft TalentNED nu ook zijn coaching staf compleet voor het nieuwe seizoen. Eerder werden Gerben Jorritsma en Thomas Geerdinck aangetrokken om de schaatsploeg te versterken. Het team bestaat naast Jorritsma en Geerdinck uit Ireen Wüst, Esmee Visser, Lotte van Beek, Marcel Bosker, Jos de Vos en Louis Hollaar.